4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Başkandan iş müjdesi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Sofulu çöplüğünün yerinde Türkiye'nin en modern çöp fabrikasının kurulacağını belirterek, sokakta çalışan atık toplayıcılarının maaşlı ve sigortalı olarak burada istihdam edileceğini söyledi.

Başkan Durak, Adana Atık Toplayıcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek sokakta çalışan atık toplayıcılarının sorunlarının çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Durak, Türkiye'nin en modern çöp fabrikasının kurulması için ihale açtıklarını belirterek, "Çöplerin içinden toplanan metal, cam ve kağıt atıklar geri dönüşüyor ve tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Bundan da sizler 5-10 kuruş para kazanıyorsunuz. Belediye olarak Sofulu çöplüğünün yerinde modern bir fabrika kuracağız. Bu fabrikada atıklar toplanacak, o toplanan atıklar burada ayıklanacak. Sokakta çalışanların burada çalışması için de müteahhitle anlaşmamıza bu konuda bir madde ekleyeceğiz" dedi.

Durak, işe alınacakların maaşlı ve sigortalı olacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:
"Hayatlarınız artık garanti altında olacak. Oradaki çalışma şimdikinden daha kolay olacak. TIR'lar atıkları çöp fabrikasına götürecek, burada elevatörler üzerinde bir kısmı mıknatısla ayıklanacak, bir kısmını da sizler ellerinizle ayıklayacaksınız. Bu, hijyenik bir ortamda olacak. Ve orada ayıklanan metal parçaları ve kağıtlar ekonomiye geri kazandırılacak, geriye kalan organik maddeler kompost olarak çürütülerek gaz elde edilecek, o gazdan elektrik elde edilecek, o elektrik de yeniden ekonomiye dönecek. Arta kalan posası da ya gübre olarak parklarda, bahçelerde kullanılacak ya da Sofulu'daki çukurlar doldurulacak, üstü toprakla kaplanacak, orada çim saha olacak, orman olacak ve park olacak. Belediyemiz bütün bu işler için ihale açtı. Müteahhit de belli. Firma bu işi yaparken, bizler de sizlerin hakkını savunacağız, dernek ile temasımız devam edecek."

Dernek Başkanı Sadullah Leventoğlu ise, "İnanıyorum ki başkanımız bizim sorunlarımıza çare olacaktır. Bizim tek temennimiz bu. Bizi ziyaret edip onurlandırması, bizim için bir şereftir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 10:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?