29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Başkanın 'keçi savaşı' devam ediyor

Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Kurban Bayramı öncesi, ormanların yok olmasına neden olan 2 kıl keçisi satın alarak kurban edilip yoksullara dağıtılması için Kızılay'a bağışladı.

Kıl keçilerinin ormana verdiği zararı gündeme getirmek ve kamuoyu oluşturmak için uluslararası sempozyumlar düzenleyen, belgeseller çeken ve fotoğraf sergileri açan Durak, "Bir keçi kurban eden ormanlarımıza 1000 ağaç kazandırır. Ormanı seven bayramda koyun yerine kıl keçisi kessin" çağrısında bulundu.

Kabasakal'da rastladığı keçi sürüsünden 2 kıl keçisi için gelenek gereği pazarlık yapan Başkan Durak, daha sonra satın aldığı keçileri Kızılay adına, Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam'a teslim etti.

“SAYIN BAKAN MORALİMİ YÜKSELTTİ”...

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun “Türkiye'deki 6 milyon olan keçi sayısını 600 bine düşüreceğiz” sözünün moralini yükselttiğini ifade eden Başkan Durak, “Sayın Bakanımızın bu açıklaması moralimi yükseltti ve beni daha çok teşvik etti. Bir keçi kurban eden ormanlarımıza 1000 ağaç kazandırır. Bugüne kadar verdiğim mücadele sonucu beklenen kamuoyu oluştu. Artık kıl keçisinin ormanlar için yangından daha zararlı olduğunu herkes kabul ediyor. Bu nedenle Kurban Bayramı'nda halkımızın ormanları korumak ve erozyonu önlemek için keçi kesmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu.

SAĞLAM'DAN DURAK'A TEŞEKKÜR...

Kızılay Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam da, Kızılay'ın kampanyasına verdiği destek nedeniyle Başkan Durak'a teşekkür etti. Sağlam, “Sayın Durak'ın erozyonla mücadelesini yakından biliyor ve takdir ediyorum. Başkan Durak'ın kıl keçisi bağışı, umarım tüm Türkiye'ye örnek olur” dedi.

adana-bld.gov.tr
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 11:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhsin tozlu IP: 88.230.169.xxx Tarih : 20.12.2007 18:49:12

başkana katılıyorum. başkan haklı. ama yerel halkın geçimide düşünülmeli.