4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Basketbol şampiyonasına doğru

Adana'da 5-15 Ekim tarihleri arasında 12 ülke milli takımlarının katılımı ile gerçekleştirilecek Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonası gün sayıyor.

Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı ve Organizasyon Komitesi başkanı Ali Duran Karakaya ve Genel Koordinatör Yar. Doç. Dr. İsmail Güneş, şampiyonanın iki yılda bir gerçekleştirildiğini, bu şampiyonanın ilk kez ülkemizde ve Adana'da yapıldığını söyledi.

Tekerlekli basketbol dünyasında Avrupa'nın en iyi 12 milli takımının Adana'da buluşacağını, toplam 47 müsabakanın yapılacağı şampiyona ile ilgili hazırlıkların da devam ettiğini belirten Karakaya ve Güneş, şunları kaydetti:

"Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasına Avrupa Milli Takımlar Klasmanında ilk 12 sırada yer alan Ülkelerin Milli takımları katılmaktadır. Sıralamadaki yerlerine göre bu ülkeler; İngiltere, Almanya, İsrail, İsveç, Fransa, İspanya, Türkiye, İtalya, Polonya, Hollanda, Belçika, İsviçre'dir. Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa olağan Kongresi ve Forum için bu yıl Adana'yı seçti. Kongre'ye 20'den fazla ülkeden 300 dolayında yabancı konuğun katılmasını bekliyoruz.

5-15 Ekim tarihlerinde Avrupa tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nın Adana'da düzenlenecek olması bu kongrenin Adana'da yapılmasında büyük bir rol oynadı. Engelli basketbolunda pek çok önemli organizasyona imza adan Adana, bu kez de bu organizasyonların bir yansıması olarak önemli bir kongreye de ev sahipliği yaparak bir anlamda kongre turizminde de önemli bir potansiyele sahip olduğunu ispatlamaktadır."

Karakaya ve Güneş, 13 Ekim 2009 tarihinde Adana Hilton Otelinde yapılacak olan IWBF Avrupa Kongresi'nde ayrıca, IWBF-Avrupa yönetim kurulu için "Halkla İlişkiler ve Pazarlama Sorumlusu" temsilcisi seçimi yapılacağını, bu seçimde İsrail'den Avi Benbeniste, Italya'dan Fernando Zappile ve Sırbistan'dan Darko Savron aday olarak yarışacağını da kaydettiler.

11 ve 12 Ekimde düzenlenecek Forum'da ise Tekerlekli Sandalye Basketbol'unun geleceği tartışmaya açılacağı bildirildi.

HADİSE DE KATILIYOR

12 ülke milli takımı kafilesinin 5 Ekim'de Adana'da olacağını ifade eden Karakaya ve Güneş, 6 Ekim tarihinde dünyanın halen kullanılan en eski yapılarından tarihi Taşköprü'de sosyal bir etkinlik yapılacağını, 7 Ekim'de ise Yüreğir Serinevler Salonu'nda ilk maçın Türkiye-İsviçre arasında oynanacağını söyledi. İlk maç öncesi şampiyonaya "Haydi Türkiye" adlı marşı besteleyen Adanalı sanatçı Murat Kekilli ile Eurovizyon'da ülkemizi temsil eden Hadise'nin de katılarak destek vereceğini sözlerine eklediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tarık Yücel IP: 78.160.36.xxx Tarih : 3.10.2009 20:24:06

Bu güzel organizasyonun ayrıntılarını   www.cukurovatv.com.tr  adresinden de takip edebilirsiniz. Tebrikler Adana başarılar Türkiye !  sizler ile gurur duyuyoruz.