5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Başlarından aşağı kovalarla su döktüler!

Adana'da vatandaşlar, tutuklu kadınlara mektup göndermek için yürüyüş yapan grubun üzerine binalardan kovalarla su dökerek tepki gösterdi. Bazı esnaf da Türk bayrağı açıp, kadınları yuhaladı.

DTH Kadın Meclisi, AKSM Kültür Merkezi, GKM TUHAYDER, DEHAP Genç Kadın Birimi, Laleş Kültür Merkezi'nin oluşturduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi'ne mensup bir grup kadın, Taşköprü üzerinden toplandı. Burada yapılan basın açıklamasından sonra kadınlar, Türk kadınına ve gençliğine barış dayanışması çağrısında bulunarak ellerindeki çiçekleri Seyhan Nehri'ne attı.

"Biji Apo", "İmralı'ya selam", "Kadınlar barış istiyor" yazılı döviz taşıyan ve slogan atan yaklaşık 30 kişilik grup, daha sonra tutuklu kadınlara mektup göndermek için Büyük Postane'ye hareket etti. Abidinpaşa Caddesi'nde yürüyen ve slogan atan kadınları, çevredeki esnaf kaldırımlarda Türk bayrağı açarak yuhaladı. Bu arada, cadde üzerindeki binalardan yürüyüş yapan grubun üzerine de kovalarla su döküldü.

Kaldırımda ıslanan kadınlar, esnafa tepki gösterip postaneye yürümeye devam etti. Grup üyeleri burada toplanarak tutuklu kadınlara birer mektup postaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 15:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?