4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bayan mucit destek bekliyor

Adana'da saç dökülmesi ve kepeğe karşı şampuan imal eden ve maddi imkansızlıklar yüzünden üretimine geçemeyen 41 yaşındaki ev hanımı Mihrican Atalay, şimdi de kadınların korkulu rüyası olan siyah noktalar ile sivilceyi ortadan kaldıran ve teni beyazlaştıran bir krem buldu.

Yeni kremini komşularında deneyen ve olumlu sonuç alan mahallenin mucidi, üretim yapabilmek için destek arıyor. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Fono Açıköğretim Kozmetik Bölümü'nde eğitim alan bir çocuk annesi Mihrican Atalay, çocukluğundan beri hayallerini kurduğu kozmetik alanında hummalı bir çalışmaya girişti.

Bitkisel çözüm yolları konusunda araştırmalar yapan Atalay, kendisinin saçının dökülmesi ve kepek oluşmasından dolayı 10 yıllık bir çalışmanın ardından saç dökülmesini engellediği ve kepeği önlediği ileri sürülen kahverengi şampuanı buldu. Şampuanı üretmek için yaptığı girişimleri karşılıksız kalan
Atalay, bu kez kadınların korkulu rüyası siyah nokta ile sivilciyi ortadan kaldıran ve cildi beyazlaştıran bir krem buldu.

Çocukluğundan beri kozmetik sektörüne ilgi duyduğunu anlatan Mihrican Atalay, "Çocukluğumdan bu yana tek isteğim bu alanda başarılı olmaktı. 15-16 bitkiyi demleme yoluyla sularından şampuan oluşturdum. Dünyada kesinlikle benim buluşumun bir eşi yok. Böyle bir renkte şampuanı sadece ben ürettim ve formülü de bende. Şampuan saç dökülmesinin önüne geçip ve kepeği ortadan kaldırıyor. Ayrıca saç kuruması, kırılması ve çatallaşması diye bir şey söz konusu olamaz. Bilakis bu şampuan saçın daha gür ve uzamasında etken rol oynuyor. Saçta kaşınma ve yağlanma olayı da yüzde sıfır noktasında" dedi

Şampuanı kendisinin saçında dökülme ve kepek oluşmasından dolayı bulduğunu anlatan Atalay, evliliğinin ilk yıllarında saç dökülmesi ve kepek sorunu başladığını belirterek, "Bu sorunları ortadan kaldırmak için okulda öğrendiklerimi tatbik etmeye çalıştım. Biraz da doğal bitkiler üzerine yazılmış kitaplara bakarak doğal bitkilerden şampuan ürettim. Şampuanı önce kendi saçımda denedim. Hemen olumlu sonuç verdi. Saçımda ne kepek kaldı ne de bir teli dökülüyor" diye konuştu.
Türkiye'de ve dünyada insanların özellikle erkeklerin en büyük korkusunun belirli bir yaştan sonra saç dökülmesi olduğunu bildiğini bu nedenle şampuanı üreterek satışına başlamak istediğini vurgulayan Atalay, "Tüm çabalarıma karşın şampuanın seri üretimine geçemedim" şeklinde konuştu.

Yaptığı araştırmalar sonucunda kadınların korkulu rüyası siyah nokta ve sivilceyi ortadan kaldıran bir krem geliştirdiğini de ileri süren Atalay şunları kaydetti:
"Yine doğadaki bitkilerden genç kızların korkulu rüyası olan sivilce ve siyah lekeleri ortadan kaldıracak bir krem buldum. Kremi kendi cildimde ve komşularımda uyguladık. Çok güzel sonuçlar aldık. Siyah nokta ve çilleri ortadan kaldırdığı gibi esmer teni de beyazlaştırıyor. Ayrıca ergenlik döneminde ortaya çıkan ve yüzde iz kalmasına neden olan sivilcelere de son veriyor."

Kremin formülünü birisinin çalma ihtimaline karşı noterde onaylattığını belirten Atalay, "Şu anda tek istediğim bulduğum şampuan ve kremin insanlara ulaştırılması. Benim maddi imkanım yok. Ürettiklerimi eşime dostuma hediye ediyorum. Onların sorunlarını çözüyorum. Ben yardım alarak artık üretime geçmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 11:42:25
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 11:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?