3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Bayan şoförlerin direksiyon başarısı

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü bünyesine alınacak yeni otobüsleri kullanacak olan bayan şoför adayları, direksiyon sınavından geçti. Sınav öncesi adaylara moral veren Başkan Aytaç Durak, "Türkiye'de hep ilkleri yapan belediyeyiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut 159 otobüsüne ilaveten bu yılın aralık ayı sonuna kadar gelecek olan 70 otobüsü kullanmak için başvuruda bulunan 55 bayan şoför adayı, direksiyon sınavına tabi tutuldu.

Otobüs İşletme Müdürlüğü'nde yapılan sınav öncesi bayan şoför adaylarıyla tek tek tokalaşarak onlara moral veren Başkan Durak, basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar hep Türkiye'de ilklere imza attıklarını, bunlardan birinin de bayan şoför uygulaması olduğunu ifade eden Başkan Durak, "1990'lı yıllardan beri uyguladığımız otobüslere bayan şoför alımı halen devam etmektedir. Çünkü bayanlar otobüslerimizi hor kullanmıyor. Şehir estetiğine katkıda bulunuyor. Vatandaşlara nazik davranıyor. Yolcular arasında karmaşa olmuyor. Otobüslerimizi bayan şoförlerin kullanması her açıdan olumlu oluyor. Bu nedenle mevcut otobüs filomuza ilave edilecek 70 otobüsün tamamına bayan şoför alacağız. Şoförlük için başvuran genç bayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halkımızın, kamunun malını sizlere emanet edeceğiz. Sizler halkımıza saygılı davranacaksınız, bizler puan alacağız. Böylece biz de ayakta kalacağız ve kalmaya devam edeceğiz. Hepinize sıvanda şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Otobüs şoförlüğü için sınava giren bayanlar bu uygulamasından dolayı Başkan Durak'a teşekkür ederken, 7 aylık hamile bir kadınının da direksiyon sınavına girdiği dikkat çekti. 29 yaşındaki anne adayı Zeliha Baklalı, sınavı kazanabilmek için uğraş vereceğini söyledi.

Daha sonra 55 bayan şoför adayı direksiyon sınavından geçti. Otobüs Şube Müdürlüğü yetkilileri, sonuçların sınav komisyona tarafından daha sonra açıklanacağını söyledi.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şube Müdürlüğü'ndeki 159 otobüsü vardiyalı olarak 315 şoförün kullandığı, bunlardan 26'sının bayan olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Leyla Ağaçkoparan IP: 78.179.187.xxx Tarih : 21.11.2008 22:09:14

Ülkemizin ilk bayan tır şoförüyüm.Haberiniz beni hem duygulandırdı hemde yanlız olmadığım gururunu yaşattı.Öncelikle böyle bir uygulamaya sıcak bakan Adana Belediye başkanı Sayın Aytaç Durak'a ve sonra tüm bayan meslektaşlarıma en derin saygı ve selamlarımı sunuyorum.Yolları her daim açık olsun,Rabbim kazadan-beladan korusun. Not:Halen işsiz olmam itibariyle, İstanbul Metrobüslerinde çalışmak isteğime 3 aydır İETTden olumlu veya olumsuz herhangi bir yanıt verilmiyor.Bu vesile sizler lütfen "sesimi duyarmısınız" ? www.leylaagackoparan.com