2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bayıltan bürokrasi

Gırtlak kanseri yaşlı bir adam, vasi işlemleri için geldiği adliyede kırtasiye işleri için oradan oraya gönderilince koridorda fenalaşarak bir anda yere yığılıp kaldı. Yaklaşık 2 yıl önce gırtlak kanserine yakalanan 43 yaşındaki 5 çocuk babası Mehmet Dağdeviren, vasi işlemleri için geldiği Adana Adliyesi’nde gereksiz yere oradan oraya gönderilince az kalsın canından oluyordu

Eşi Hinayet Dağdeviren (42) ile birlikte önce hastane, sonra noter ve son olarak da adliyeye gönderilen Dağdeviren, tempoya dayanamayarak yorgun düştü. Eşinin yardım istemek için yanından ayrıldığı esnada koridorda fenalaşarak yere yığılan hasta adam, yanına gelenlere derdini bir türlü anlatamadı.

Mehmet Dağdeviren’in imdadına adliye doktoru ile polisler yetişti. Ne olduğunu anlamaya çalışan görevliler, bu kez hasta adamın çaresizlik içinde yardım arayan eşiyle karşılaştı. Hinayet Dağdeviren, iki oğlunun askerde olduğunu, kocasının hastane işlemlerini halledebilmek için vekaletini üzerine almak amacıyla adliyeye geldiklerini söyledi. Belgeleri eksik olan Dağdeviren çifti, saatler süren koşuşturmadan bir sonuç alamadı ve hiç bir işlem yapılmadan tekrar Huzurevleri semtinde bulunan evlerinin yolunu tuttu.

adana
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 11:07:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?