1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Bayıltan kurtuluş koşusu

BAYILTAN KURTULUŞ KOŞUSU

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü etkinlikleri kapsamında "5 Ocak Adana Kurtuluş Kupası Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" düzenlendi. Koşu sırasında baygınlık geçiren kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen yarı maratonda koşucular 21 bin 100 metre koşarken, halk koşusunda ise 3.5 kilometre koşuldu. Yarı Maraton ve Halk Koşusu'nun startı saat 09.00'da Atatürk Parkı'nda verildi. Adana'da ilk kez gerçekleştirilecek olan Yarı Maraton'da toplamı 10 bin 700 TL'yi bulan para ödülleri verildi.

21 bin 100 metrelik yarı maratona, 1992 doğumlu ve daha büyük yaştaki Büyük Bayanlar, 1992 doğumlu ve daha büyük yaştaki Büyük Erkekler ile Masterlar katıldı. Atatürk Parkı'nda başlayıp Merkez Park'ta sona eren 3.5 km mesafeli halk koşusuna katılan herkese katılım sertifikası, madalya ve tişört verildi.

Atatürk Parkı'ndan başlayan ve Merkez Park'ta biten "Halk Koşusu"nu bazı sporcular tamamlayamadı. 5 kilometrelik halk koşusunda, bitiş çizgisine 200 metre kala başı dönen Hasan Ataman (49) adlı vatandaş baygınlık geçirdi. Acil yardım ekiplerinin müdahalesinden sonra ambulansta dinlendirilen Ataman, "Yarışa ilk kez ve gecikmeli olarak katıldığım halde ilk sıralara kadar geldim. Bitiş noktasına 200 metre kalmışken, birden başım döndü ve yere düştüm ama olsun sonuçta önemli olan yarışa katılabilmekti. Bu da

beni mutlu etti" dedi.

21 kilometrelik maraton koşusunda bitiş çizgisine rakiplerine fark atarak ulaşan Murat Atakan, "Ben zaten milli sporcuyum daha önce de birincilik aldım. Bu yıl 3 bin 5 bin ve 10 bin metrelerde Türkiye şampiyonu oldum. Buraya özel bir davetle, iddialı olarak geldik. Böyle bir günde birinci olmak beni çok sevindirdi" diye konuştu.

BAYILTAN KURTULUŞ KOŞUSU
BAYILTAN KURTULUŞ KOŞUSU
BAYILTAN KURTULUŞ KOŞUSU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2011 Pazar 13:01:00
Güncelleme :9 Ocak 2011 Pazar 14:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?