3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Baykal, Durak'a sıcak bakmıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'den istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın CHP'den aday olmasına sıcak bakmadığının işaretlerini verdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Durak'la ilgili iddialarının hatırlatılması üzerine Baykal, "Onun söylediklerine itiraz eden bir CHP'li şu ana kadar ben görmedim. Vatandaşlarımız da itiraz etmiyorlar. Herkes haklı ve doğru buluyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, AK Parti ve MHP'den partisine katılanlara rozet taktı. CHP'nin Meclis'teki Grup Toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle 3 AK Parti'li ve 2 MHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ile Aksaray Selime beldesi belediye başkanı ve yardımcısı CHP'li oldu.

Katılım törenine CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de katıldı. Törenin sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Baykal, 'Yerel seçimlerde iddialı olduğunuz il var mı, kendinize bir hedef belirlediniz mi?' sorusu üzerine, "Bütün illerde başarılı olmak istiyoruz. Onun için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız Türkiye'nin yararına olduğuna inandığınız hizmet anlayışımızı, politikalarımızı Türkiye'nin her yerinde halkımızın tasvibine sunmak, onların onayını almaya gayret etmektir. Bunun için mücadele ediyoruz. Gerisi vatandaşımızın takdiridir. Onu da saygıyla karşılıyoruz" diye konuştu

Baykal, AK Parti'den istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın CHP'den aday gösterileceği iddialarının hatırlatılması üzerine, "Hiçbir ildeki adaylıkla ilgili bir netleşme bu aşamada söz konusu değil. Buna Adana da dahil. Ankara hariç" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu'nun Aytaç Durak'la ilgili daha önce ortaya attığı iddiaların hatırlatılarak 'O iddialara rağmen partinize davet etmeyi düşünür müsünüz?' sorusuna Baykal, "Bundan önce böyle bir durum mu görmüştünüz?" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin değerli bir yöneticisi olduğunu belirten Baykal, tüm vatandaşların ve CHP'lilerin onun değerlendirmelerini ilgiyle izlediklerini ve desteklediklerini söyledi.

Baykal, "Bu konuda herhangi bir CHP'linin şikayetçi olduğuna dair bir
gözleminiz yok herhalde. Onun söylediklerine itiraz eden bir CHP'li şu ana kadar ben görmedim. Vatandaşlarımız da itiraz etmiyorlar. Herkes haklı ve doğru buluyor" değerlendirmesinde bulunarak, Durak'ın adaylığına uzak durduğunun sinyalini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?