2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Baykal: Başbakan'ın maaşla geçinememesine çok üzülüyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın maaşı ile geçinememesinden üzüntü duyduklarını, bayilik peşinde koşmasını da içlerine sindiremediklerini söyledi.

Baykal, Erdoğan'a yine "CHP'nin kökü ile uğraşma" mesajı verdi ve Gülbettin Hikmetyar ile çektirdiği fotoğrafı hatırlatarak gönderme yaptı.

CHP lideri Baykal, Adana'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı. Binlerce coşkulu partiliden oluşan kalabalığın hazır bulunduğu miting, 2.5 saat gecikmeli başladı. Saat 11.00'da konser vermesi beklenen sanatçı Yavuz Bingöl, halkın karşısına 13.00'da çıktı. Sanatçı dün ölen iki gazeteci ve Irak'taki savaşı protesto için sevilen türkülerini söyledi.

Sanatçıdan sonra Deniz Baykal da ölen gazeteciler için siyah kurdele takarak kürsüye geldi. Baykal, hükümetin iddia ettiği gibi ekonominin iyiye gitmediğini ve ülkenin yüzde 40'nı oluşturan çiftçinin perişan olduğunu öne sürerek, bu nedenle esnafın da yüzünün gülemeyeceğini ve gülmediğini ifade etti. Çalışan kesimin de aynı sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Baykal, esnaf ve üreticinin ağır vergi yükü altında ezildiğini dile getirdi.

Baykal konuşmasını, "Ülkede kapanan ticarethane sayısı açılandan 2 kat daha fazla. Esnaf, üretici, Bağ-Kur borcunu, SSK pirim borcunu, yanından çalışanın pirim borcunu ödeyemiyor. Çifte vergi alıyorlar. Bir koyundan iki post çıkarıyorlar. Cumhuriyet döneminde hiç bu kadar ağır vergi yükü yaşanmamıştı. Vergileri de alırken de bazı esnafın üzerine gidiyorlar, kendilerine yakın olanları ise kayırıyorlar. Milletin üzerine vergi ile gidiyorsun. Helikopterine, uçağına aldığın trilyonluk borçları olan işadamlarından da alsana" şeklinde sürdürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti liderinin eskiden simit hesabı yaptığını ancak bunu unuttuğunu belirterek şunları kaydetti:

"Eskiden simit hesabı yapardı. Asgari ücretin hesabını yapardı. Ancak şimdi bunları yapmıyor. 1.5 yıldır iktidardasın, gel de Adana'da şu hesabı yap da görelim. Başbakan artık asgari ücret hesabı yapmıyor. Vatandaşın nasıl geçineceğini unutmuş, Başbakanlık maaşı ila nasıl geçineceğini hesap ediyor. Bu maaş yetmiyor diye şikayet ediyor. Biz Alman Başbakana maaşını sormasını değil; polisin, memurun, işçinin ne kadar maaş aldığını sormasını isterdik. Ama o bunu yapmadı. Başbakanımız geçinemiyorum diyor. Vay başımıza gelenler vay. Biz Başbakanımızın namerde muhtaç olmasını istemeyiz. Biz Başbakanımızın işadamlarından bayilik istemesini içimize sindiremiyoruz. Meclise getirsinler, kanun çıkaralım, maaşını artıralım. Onun bunun peşinde bayilik için dolaşmasın"

Başbakan Erdoğan'ın son günlerde havaya girdiğini, vatandaşı azarladığını da öne süren Baykal, "Ulaştırma Bakanı'nın 22 yaşındaki oğlu armatörlük yapıyor. Maliye Bakanı ormanları talan ederek, 2 B Kanunu'nun çıkmasını bekliyor. Başbakan 3. şirketini kuruyor. kendisinden iş isteyen vatandaşa da 'Taşı sıkacaksın' diyor. Senin çocukların, bakanların çocukları taşı sıkarak mı iş sahibi oldu?" diye sordu.

"Erdoğan'ın CHP'nin kökü bereketsiz" sözünü de hatırlatan Baykal "CHP'nin kökü Atatürk'tür. Kuvayı Milliye'dir. Onun bunun kökü ile uğraşma. Kök lafını eme. Biri de çıkar senin, Taliban şeyhinin eteğinin dibinde çektirdiğin fotoğrafı hatırlatır" dedi.
Baykal, AK Parti'nin, 84 yıllık karanlığa son verecekleri şeklinde hazırlattıkları afişe de atıfta bulunarak, "84 yıllık kararanlığa son vereceklermiş. Sen Türkiye'yi karanlık görüyorsun. Çünkü Atatürk'ün güneşi, cumhuriyetin aydınlığı senin gözlerini kamaştırmış. Feri sönmüş ampullerle mi karanlığa son vereceksiniz?" şeklinde konuştu.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Mart 2004 Cumartesi 22:52:11
Güncelleme :23 Mart 2004 Salı 20:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?