2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Baykal'dan pamuk üreticisine mektup

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Ramazan Bayramı öncesi pamuk üreticilerine yönelik kaleme aldığı ve hükümetin şikayet edildiği mektup, parti teşkilatları tarafından dağıtılmaya başlandı. Baykal, mektubunda Kızılderililer’e ait olduğunu belirttiği atasözünün hükümete hatırlatılmasını istedi.

Baykal’ın yazdığı ve üzerinde isim ile adresleri olan mektupların dağıtımına CHP İl Başkanı Serdar Seyhan ve CHP İl Sekreteri Haydar Çağlar ile diğer parti yetkilileri tarafından merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Suluca Beldesi’nden başlandı. Mektup dağıtımına Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) ile İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) temsilcileri de katıldı. Parti yetkilileri, ilgili mektubu verdikleri vatandaşlara mektubun içeriğin okurken sorunları da dinlediler.

Baykal, yazdığı mektupta Türk pamuk üreticisinin zorda olduğunu, hükümetin çiftçiye verdiği sözleri unuttuğunu belirterek, "Elin çiftçisi sanki başka dünyada yaşıyor. Yunanistan pamuk üreticisine kiloda 0.52 euro prim veriyor. Bu 64 cent veya 960 bin lira ediyor. Yani bizdeki pamuk fiyatının bile üzerinde. Bizde pamuktan kaçış yaşanırken, Yunanistan’da herkes pamuğa geçiyor. ABD’de kiloda 35 cent yani 525 bin lira prim veriyor; ayrıca pamuk ihracatı krediyle destekleniyor. Üstelik mazot, gübre, ilaç bizdekinden daha ucuz" ifadelerine yer verdi. Baykal, mektubun sonunda ise üreticinin hükümete Kızılderili atasözü ile hatırlatmada bulunmasını isteyerek şu sözlere yer verdi:

"AKP seçimlerde çiftçiye verdiği sözleri yerine getirmelidir. Biz senin yanındayız. Sen hesap sor yeter. Hesap sorarken şu Kızılderili atasözünü de hatırlatmayı sakın unutma ki seni ciddiye alsın ’Beni bir kere aldatırsan ayıp sana; beni iki kere aldatırsan ayıp ban’"

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, Türkiye genelinde dağıtılan mektuplardan Adana’ya 5 bin tane gönderildiğini ve bayramdan önce dağıtımı bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

adana
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 14:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?