2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bayram alışverişi tezgahtan!

Adana'da bayram alışverişi telaşı en fazla kaldırımlara tezgah açan seyyar satıcıları sevindirdi.

Seyyar satıcılar, bir yılda kazanamadıklarını 3 günde kazandıklarını söyledi.

Bayramlık kıyafet ile ikramlık şeker, çikolata ve kolonya almak için alışverişe çıkan vatandaşlar, Küçüksaat, Büyüksaat, 5 Ocak Meydanı, İnönü Caddesi, Çakmak Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, Abidinpaşa Caddesi'ndeki iş yerlerini ve kaldırımlarda tezgah açan seyyar satıcıları tercih etti.

Dargelirli vatandaşlar bayram alışverişlerini daha ucuz olduğu için seyyar satıcılardan yaptı.

4 çocuk babası devlet memuru Serkan Ulaş, çocuklarının hepsine bayramlık almak zorunda olduğunu ancak bir mağazaya girip bayramlık alamadığını bu nedenle seyyar satıcıları tercih ettiğini söyledi. Mağazada fiyatların, seyyardaki aynı üründen iki kat fazla olduğunu söyleyen Ulaş, "Mağazadan alsam ay sonunu getiremem. Çocuklarımın hepsine mağazadan bayramlık alsam 500 YTL tutuyor. Bu benim maaşımın yarısı. Ancak seyyardan aldığım zaman 150 YTL ile kurtarıyorum. Bu mağazadakinin yarısı bile değil" diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca işleri iyi gitmeyen hazır giyim ve tekstilciler de, ilgiden memnun. Bazı firmalar mağazalarını gece saat 01.00'e kadar açık tutuyor.
Kaldırıma tezgah açan seyyar satıcı Mehmet Kepek ise 3 günden buyana hareketlilik yaşadıklarını belirterek, "Ramazan bereketi ile birlikte geldi. Vatandaşlar 3 gündür alışveriş yapıyor. Bir yılda kazanmadığımızı bu 3 günde kazandık. Vatandaşlar bize ucuz mal sattığımız için tercih ediyor" dedi.

Seyyar tezgahta spor ayakkabılar 5, tişörtler 2.5, pantolon 10, ayakkabı 10, kazak 7.5 YTL'ye kadar düştü. Mağazalarda ise spor ayakkabı 20, tişört 10, pantolon 25, kazak 30, ayakkabı ise 30 YTL'den satılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?