2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bayram harcamalarına dikkat

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, sevgi ve kardeşlik bağlarının daha da pekişmesini sağlayan bayramların Türk insanı için büyük önem ve anlam taşıdığını belirterek, "Bu yılki Kurban Bayramı'nı, küresel finansal ekonomik krizin olumsuz yansımalarının hissedildiği bir ortamda geçirmenin burukluğunu yaşıyoruz" dedi.

ATO Başkanı Şaban Baş, yaptığı açıklamada, Türk ve Müslüman alemi için büyük önem taşıyan Kurban Bayramı'nın bu yıl ekonomik krizin gölgesinde kutlandığını, krize bağlı olarak işten çıkarmalar ve işyeri kapatmalarının daha da artabileceğinin endişesini yaşadıklarını dile getirdi.

Vatandaşların, Kurban Bayramı dolayısıyla gereksinimlerini karşılamak için doğal olarak alışverişe yöneldiklerini ancak 2008'deki Kurban Bayramı'nın ekonomik krizle çakıştığının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Baş, "Herkes bütçesini iyice düşünerek alışveriş yapmalıdır. Çünkü ekonomik göstergeler ülkemizin önümüzdeki dönemdeki ekonomik durumuna yönelik olumsuzluklara işaret etmektedir. Bu bakımdan vatandaşlarımızın bugünkü gelirlerinin sürekli olmayacağını düşünerek kredi kartlarına yüklenmemeleri kendi yararlarına olacaktır. Çünkü önümüzdeki dönemde işsiz bile kalınabileceği gibi, hiç arzu edilmeyecek gelişmelerin yaşanabileceği göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek olarak karşımızda bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Bayram harcamalarının ekonomik çöküntüleri daha da yoğunlaştıran bir etkene dönüştürülmemesi için herkesin bu bilinçle hareket ederek harcamalarını belirli bir planlamayla yapmasını öneren Baş şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızdan bayram alışverişlerini yaşanan ekonomik krizi de dikkate alarak mantıklı bir şekilde gerçekleştirmelerini diliyor ve bekliyoruz. Vatandaşlarımızın alışverişlerini, Adana Ticaret Odası olarak ekonominin tüm taraflarını düşünerek 1-31 Aralık tarihleri arasında düzenlediğimiz 'Alışveriş Festivali' kapsamında yapmalarının ise bütçelerine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Aksi taktirde bilinçsiz harcama, krizin sosyal boyutunun daha da ön plana çıkmasına ve sosyal patlamalara dönüşmesine yol açacaktır."

Türkiye'nin, önümüzdeki dönemde ekonomik krizin aşılarak, kısır çekişmelerden uzak, güven, istikrar ve huzur dolu günlere kavuşması dileğinde bulunan Baş, "Ülkemizin bütünlüğünü bile tehlikeye atabilecek tehdit ve olayların üstesinden gelmeyi başaran Türkiye'miz, yaşadığı bu olumsuzluklardan edindiği tecrübelerle huzur ve barış ortamının değerini en iyi şekilde bilmektedir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 11:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?