3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Bayram trafiği uyarısı!

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, son 5 yıldaki Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen 6 bin 439 trafik kazasında 13 bin 470 kişinin yaralanıp, 484 kişinin de hayatını kaybettiğini belirterek, sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Barışık, yaptığı açıklamada, Türkiye'de taşımacılığın yüzde 95'inin karayolu ile yapıldığını, özellikle de bayram tatillerinde trafikte yoğunluğun büyük oranda arttığını ve kazalar yüzünden yolların kan gölüne dönüştüğünü ifade ederek, "Bayramlar, ölüme değil, yaşama davettir. Bayramlar, hüzünleri, acıları değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda bayramı yaşamalı, trafik kazaları yüzünden yasa bürünmemeliyiz" dedi.

Son 5 yıldaki Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen 6 bin 439 trafik kazasında 13 bin 470 kişinin yaralanıp, 484 kişinin de hayatını kaybettiğini belirten Barışık, bu rakamların mutlak en aza indirilmesi için de, başta şoför esnafının çok dikkatli araç kullanması gerektiğini söyledi.

Barışık, "Yalnız 2007 Ramazan Bayramı'ndaki 4 günlük tatilde yurt genelinde 500 trafik kazası meydana gelmiş, 64 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3 bin 212 vatandaşımız da yararlanmıştır. Kazaların büyük çoğunluğu hatalı sollama nedeniyle gerçekleşiyor. Yorgun ve uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardaki dikkatsizlik de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı, yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, hız yapan değil, kaza yapmayandır. Tecrübeli sürücü, trafikte sıkışan meslektaşına yol verir, yol gösterir, alkollü ve yorgun araç kullanmaz, kural ihlali yapmaz" diye konuştu.

Barışık, ayrıca sürücülerin yola çıkmadan taşıtlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan kaçınmalarını, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermelerini tavsiye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:21:26
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 13:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?