3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Bayrama cami avlusunda girdiler

Adana'da, kapıcılık yaptıkları apartmandan mahkeme kararıyla çıkartılan çift, bir caminin avlusuna sığındı.

Bayrama cami avlusunda giren Fahri ve Hanife Özfidan çifti, "Kurban Bayramı'nda kurban olduk. Kızımızı Ağrı'daki ablasını yanına yolladık. İzmir'de okuyan oğlumuz ise yerimiz olmadığı için bayram ziyaretine gelemedi" dedi.

Esnaflık yaparken iflas eden 4 çocuk babası Fahri Özfidan (53), 5 yıl önce Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Mirzaoğlu Apartmanı'na kapıcı olarak girdi. Kontrat imzalayan Fahri Özfidan, apartman yönetiminin, kapıcı dairesini öğrencilere kiraya vermek istemesi üzerine mahkemelik oldu. Mahkemenin tahliye kararı vermesi üzerine Fahri Özfidan, eşi Hanife (51) ve 22 yaşındaki kızları Esra Özfidan 2 hafta önce bir anda kendilerini sokakta buldu.

Ev eşyalarını Yurt Mahallesi'ndeki bir caminin avlusuna getiren 4 çocuklu Özfidan çifti, Esra'yı da sokakta yaşamasın diye Ağrı'da hemşirelik yapan ablası Ebru'nun (25) yanına gönderdi. 2 haftadır eşiyle birlikte soğukta cami avlusundaki kamelyanın altında kalan Fahri Özgidan, "Kendimden vazgeçtim, eşimin hasta olmasından korkuyorum. Tek isteğimiz başımızı sokabileceğimiz bir yuva" dedi.

Apartman yönetiminin, imzalanan kontrata rağmen, "işini yapmıyor" gerekçesiyle mahkemeye başvurduğunu anlatan Fahri Özfidan, "Mahalle muhtarını da şahit gösterip mahkemeyi kazandılar. 384 YTL'lik harcı yatıramadığım için temyize dahi gitmedim. Şu mübarek Kurban Bayramı'na cami avlusunda evsiz yurtsuz olarak girdik. Kurban Bayramı'nda kurban olduk" diye konuştu.

Kızını bu rezilliği yaşamasın diye Ağrı'daki ablasının yanına gönderdiğini söyleyen Hanife Özfidan ise, "Oğlum İzmir'de burslu olarak üniversitede okuyor. Bayramda bizi görmeye gelecekti. Durumumuzu öğrendi 'Gelme oğlum' dedim. Zaten ona gönderecek yol paramızda yoktu. Bayramda eşlerimizle dostlarımızı ağırlayacak, kolonya, şeker ikram edecek bir evimizi bile yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 10:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?