4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Baz istasyonuna bıçaklı tepki

Adana'da bir evin bahçesine kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösteren bir kişi, istasyonun kurulmaması için kız kardeşinin boğazına bıçak dayadı. Bunun üzerine istasyonu kurmaya gelenler mahalleden ayrıldı.

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'de kurulmak istenen baz istasyonu gerginliğe neden oldu. Bir GSM operatörü güçlendirme yapmak üzere bir evin bahçesine baz istasyonu kurmak için ev sahibi ile 10 yıllığına yılda 3 bin 500 TL'ye anlaşma sağladı. Sabah saatlerinde GSM firması yetkililer evin bahçesine istasyonu kurmak için dozer ve ekiple geldi.

Ancak ekip mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri daha sonra ise iki araç çevik kuvvet ekipleri geldi. Mahalle sakinleri, baz istasyonunu kurdurmamak için evin sahibi ve evde oturan kiracının bulunmadığı evin giriş kapısını kilitleyip önüne seyyar arabası koydu. Ayrıca aracın üzerine de mahalle sakinleri çıktı.

Ancak buna rağmen gelen yetkililer baz istasyonunu kurmak için harekete geçti. Kapı kilidini kırmak için eline çekiç alarak bir yetkilinin gelmesi olay çıkmasına neden oldu. Kadınlar ve çocuklar kapının arkasına geçerek kapıyı açtırmayacaklarını baz istasyonunu kurdurmayacaklarını söyledi.

Bu sırada elindeki bıçağı 8 yaşındaki kız kardeşi Z.S U.'nun boğazına dayayan Mustafa U. (25), "Bu bahçeye girerseniz kardeşimi öldürürüm. Buraya baz istasyonu kurarsanız onu öldürürüm" dedi. Genç daha sonra eline bir de taş alarak baz istasyonu kurulması halinde kardeşini öldüreceği tehdidinde bulunmaya devam etti. Küçük kız, uzun süre ağabeyi tarafından rehin alınırken, genç bir türlü ikna olmadı. Mahalle sakinleri de mahallede 2 tane baz istasyonu olduğunu, bir tane daha kurulmasının sağlığa çok zararlı olacağını, şimdiden meyve sebzelerin zarar gördüğünü, evin bahçesine baz istasyonu kurdurmayacaklarını söyledi.

Uzun süren tartışmanın ve gerginliğin ardından mahallenin muhtarı Alaattin Yektauşakları'nın, yürütmeyi durdurmak için İdari Mahkeme'ye yaptığı başvuruyla olay yerine gelmesinin ardından, şirket yetkilileri başvuru sonuçlanıncaya kadar bekleyeceklerini söyleyerek mahalleden ayrıldı. Ayrıca muhtar getirdiği bir belgede baz istasyonu kurulması için güvenlik kuralına göre istasyonun evin temeline en az 10 metre uzaklıkta olması gerektiğini, bu evin bahçesine kurulacak olan istasyonun ise 10 metre uzaklıkta olmadığını söyledi. Kardeşini rehin alan kişi de baz istasyonunun kurulmayacağını duyunca kardeşini serbest bıraktı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 11:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?