4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Baz istasyonuna isyan ettiler

Adana'da 3 okulun yanına yapılmak istenen baz istasyonuna tepki için eylem yapan mahalleliyi toplayan İsmail Doğanç, vatandaşın dikkatini çekmek için istasyonun cinselliğe etkisini anlattı. Doğanç cinsellikten bahsedince kadınlar kendi aralarında konuşarak gülmeye başladı.

Dadaloğlu Mahallesi'ne kurulmak istenen baz istasyonu vatandaşların tepkisine neden oldu. Baz istasyonunun ana okulu, ilköğretim okulu ve yapımı süren lisenin yanına kurulduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "Çocuklarımız elektromanyetik dalgaların gölgesinde eğitim yapmaya mahkum bırakılıyor. Baz istasyonu, çocuklarımızın oyun sahasının üzerine kurulmuştur" dedi.

Dadaloğlu Mahallesi'ndeki Adana Eczacı İlköğretim ve Anaokulu'nun hemen yanına kurulmaya çalışılan baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar, insana ve çevreye verdiği zarar bilinmesine karşın, istasyonun kurulmasına göz yumulmasını protesto etti. Valilik düzeyinde yaptıkları girişimden sonuç alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, "Baz istasyonun gölgesinde yaşamayacağız" dedi. Kundaktaki bebekten bastonlu nineye kadar her yaştan insanın katıldığı eylemde baz istasyonlarının zararları anlatıldı.

Eyleme katılan 80 yaşlarındaki bir nine çocukların 20 yaşına kolay gelmediğini istasyonun kanser riski taşıdığını anaokulu önüne istasyon kurmanın akıllı bir iş olmadığını sonun kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Yaşlı kadın, bastonuyla çocuklarla birlikte güç bela yürüyerek eyleme katıldı.

Çocuklar ise kanser olmak istemediklerini, istasyonun kurulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını, gerekirse istasyonu parçalayacaklarını söyledi. Bazı gençler ise istasyon direğine çıkarak tepkisini gösterdi. Eyleme katılanları bilgilendirmeye çalışan ve baz istasyonun zararlarını anlatarak dikkat çekmeye çalışan İsmail Doğanç (45), istasyonun cinselliğe zararlarını anlatınca özellikle kadınların dikkatini çekti.

Doğanç, baz istasyonlarından yayılan mikrodalgaların cinsel hayatı da olumsuz etkilediğini söyleyince eyleme katılan kadınlar kendi arasında konuşarak gülümseyeme başladı.

Eyleme katılan nine, çocuk ve erkekler hep bir ağızdan "Bu istasyon kalkacak başka yolu yok" şeklinde sloganlar attı.

Eylemciler daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 11:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?