29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Bazılarının 100 yıllık suyu var

Yurt genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle Ankara'da kesintili, İstanbul'da tasarruflu günler başlarken, Adana'da musluk suyundan daha yüksek kalite elde edilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelen küresel ısınmaya bağlı susuzluğun, Adana'yı uzun bir süre etkilemeyeceğini vurguladı.

Adana'da mevcut şartlar altında su sıkıntısı olmadığı gibi geleceğe yönelik kesintinin de gündemde olmadığını belirten Durak, ''100 yıl yetecek su rezervine sahibiz. Hatta, Çatalan suyunu sorun yaşayan yerlerde, iç ve dış piyasaya sunabiliriz.

Ankara ve İstanbul'a suyu şişeleyip satmayı düşünüyoruz. Adana bundan önemli gelir elde edebileceği gibi sıkıntı yaşayan bu büyük iller, sağlıklı suya kavuşabilir. Adana'da su sorunu köklü şekilde çözüldü, bu nedenle sıkıntı yaşayan diğer illere yönelmiş durumdayız.''


Durak, Ankara ve İstanbul'da su bidonları satışında patlama yaşanırken, Adana'da vatandaşların su bidonlarını çöpe veya depoya attığını vurguladı.

aa
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 22:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet gülen IP: 88.232.186.xxx Tarih : 5.08.2007 14:10:11
Çatalan içme suyunu soğutma ve içimini daha kaliteli yapma fikri kimin bu aklı ve bu yeteneği aytaç bey açıklarsa mereakımız giderilmiş olur...piyasada bir isimden bahsediliyor...bu doğru isim mi...saygılar