4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

BDP'den gövde gösterisi

ADANA'DA BDP'NİN AÇILIŞI GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasının ardından kurulan Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Adana İl Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. Açılışta, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatma kararının ardından DTP'li milletvekillerinin BDP'ye geçeceğini açıklaması üzerine Türkiye genelinde DTP tabelaları bir bir inerken, meşe amblemli BDP tabelaları il ve ilçe başkanlıklarına asılmaya başlandı. Bugün de Adana'da BDP İl Başkanlığı'nın açılışı yapıldı. Açılış öncesi 300 partili Cemal Gürsel Caddesi'nde halay çekti. Halay sırasında BDP'liler teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Partililer halay çekerken "Öcalan, Öcalan" şeklinde tempo tuttu.

 

Açılışta partililere seslenen BDP İl Başkanı Mustafa Belek, Mayıs 2008'de kurulan partilerinin 41 ilde örgütlendiğini belirterek, "Türkiye'de demokrasinin standartlarını yükseltmek için çalışacağız. Kürt çocuklarının kendi ana dilinde eğitim ve öğretim görmeleri için mücadele edeceğiz. Kürt partilerinin kendi ana dilinde propaganda yapmasının önünü açmaya çalışacağız. Kürt ve Türk gençlerinin öldürülmesini engellemeye çalışacağız" dedi.

Türkiye'de yaşayan insanların demokrasi çıtasını yükseltmeye geldiklerini söyleyen Belek, "Türkiye partisi olmaya geldik, iddialıyız" diye konuştu.

Belek'in açıklamasının ardından sloganlar atan partililer sessizce dağıldı.

ADANA'DA BDP'NİN AÇILIŞI GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
ADANA'DA BDP'NİN AÇILIŞI GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 15:41:02
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 15:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?