2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bebeğini öldüren anne yargı önünde

Adana’da, gayri meşru bebeğini evinde tek başına doğurduktan sonra boğarak öldürüp çöpe attığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Sanık Neslihan A.’nın (19) Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyası, görevsizlik kararıyla 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, gönderme gerekçesi olarak da sanığın ’onurunu kurtarmak için bebeğini öldürüp öldürmediği yönündeki delillerin tartışılarak değerlendirilmesinin ağır ceza mahkemesine ait olduğunu’ öne sürerek ömür boyu ağır hapis istemiyle yargılanması talebinde bulundu.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Neslihan A. hazır bulundu. Neslihan A.’nın, "Şerefini kurtarmak saikiyle yeni doğan bebeği öldürmek" suçundan TCK’nın 453, 31, 33 ve 40. maddeleri uyarınca 8 yıla kadar hapsi istendi.

Neslihan A., 9 ay boyunca karnında taşıdığı bebeğini korse sayesinde ailesinden ve çevresinden gizlediğini söyledi. Genç kadın, bir günlük erkek bebeği kendisinin öldürmediğini, bebeğin ölü olarak dünyaya geldiğini öne sürdü.

Üniversiteye hazırlanırken Hilmi A. isimli şahısla tanıştığını söyleyen Neslihan A., duruşmada öldürme olayını kabul etmedi. Genç kadın, "Hilmi A. ile olan ilişkimden ve hamile kalmamdan kimsenin haberi yoktu. Sancım tutunca odaya girerek kapıyı kilitledim. Doğum esnasında bağırmamak için çok uğraştım. Sonunda bebeğimi güçlükle doğurdum. Doğumdan sonra bayılmışım, 1 saat sonra kendime geldim. Bebek ağlamıyordu. Bebek zaten ölüydü. Onu bir bluza sardım ve ders notlarımın bulunduğu poşetin içine koyarak sakladım. Olanları korkumdan aileme söyleyemedim. Kanamam olunca ailemle hastaneye gittim. Doktorlardan, ailemin olayı duymamasını istedim. Oradaki görevliler bana, ’Yaşın büyük ailene biz söylemeyiz kendin söylemek istersen söyle’ dediler. Birkaç gün sonra, sakladığım ölü bebeği oturduğumuz sokakta bulunan çöpe attım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.
Bu arada sanık avukatı Nizar Savaş, müvekkilinin kız arkadaşları tarafından tuzağa düşürüldüğünü söyledi. Savaş, "Bir kızı erkek kandıramaz ama bir kadın kandırarak böyle tuzağa düşürebilir. Maalesef benim müvekkilim arkadaş kurbanı oldu. Neslihan’ı arkadaşları pazarladı" diyerek tahliye talebinde bulundu.

Daha önceki duruşmaya şahit olarak dinlenen sanığın annesi Fatma A. (41) ile baba Recai A. (42) ise, "Kızımızın hamile olduğunu bilmiyorduk. Kapıyı kilitlemiş ve tek başına doğum yapmış. Hiç haberimiz olmadı. Kızımız, hamileliğini sımsıkı şekilde korse takarak bizden 9 ay gizlemiş. Keşke başta söyleseydi de bunlar olmasaydı" dedi.

Mahkeme heyeti, Nesilihan A.’nın tahliye talebinin reddedilerek, dava dosyasının mahkemeler arasındaki uyuşmazlık sebebiyle Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi.

Yargıtay dosyayı inceledikten sonra davanın hangi mahkemede görüleceğine karar verecek.
2003 yılının Mayıs ve Haziran ayı içerisinde Hilmi A. (27) isimli genç ile gizli aşk yaşayan Neslihan A., bir süre sonra hamile kaldı. Hamileliğini gizleyen genç kız, 6 Nisan 2004 tarihinde oturdukları Yurt Mahallesi’ndeki evlerinde tek başına doğum yaptı. Doğan erkek bebeğini 2 gün evde saklayan Neslihan A., daha sonra ölü bebeği Yurt Mahallesi 241. Sokak’taki Tuğçe Apartmanı’nın önündeki çöp konteynırına attı. Çamaşıra sarılı bebek ise bir süre sonra kağıt toplayan Ahmet Güneş (23) isimli genç tarafından bulunmuş, yapılan araştırmada bebeğin 2 gün önce doğum yaptığı belirlenen N.A.’ya ait olduğu tespit edilmiş, genç kadın yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

Adana
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 12:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?