2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bebek Dostu Sağlık Ocağı hizmete açıldı

Adana’daki Mithatpaşa, Sümer, Dumlupınar, Yavuzlar, Aygül Karakeçi, Yurt, Meydan ve Kabaktepe sağlık ocaklarından sonra Gürselpaşa Sağlık Ocağı da bebek dostu sağlık ocağı kapsamına alınıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen değerlendirme ekibi Gürselpaşa Sağlık Ocağı’nda incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bebek dostu kriterlerinin "bebek dostu eğitim ekibinin oluşturulması, çalışan sağlık görevlilerine düzenli olarak anne sütü ve emzirme konusunda eğitim yapılması, birimlerin kendine ait emzirme politikası oluşturması, doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında annelerin tamamının emzirme konusunda eğitilmesi, emzirmeyi engelleyen uygulamaların (biberon, emzik gibi) kullanımının önlenmesi" olarak belirlendiğini ifade ettiler.
Beslenmenin, 1924 yılından bu yana yayınlanan uluslararası insan hakları belgelerinde bir hak olarak ifade edildiğini belirten Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bütün bebekler ve çocukların sağlıklı olmak ve sağlıklarını korumak için yeterince beslenme hakkına sahip olduğunu, anne sütü ile beslenmenin ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntem olduğunu bildirdiler. Yetkililer, sağlıklı bir beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adımın anne sütü ile emzirmenin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu da sözlerine eklediler.

iha-adana
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 12:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?