2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bedava kömür izdihamı!

Adana'da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ailelere yapılan bedava kömür dağıtımında uzun kuyruklar oluştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından merkez ilçe Seyhan ve Yüreğir kaymakamlıklarının belirlediği iki ayrı noktada fakir vatandaşlara Ekim ayından itibaren bedava kömür dağıtımı başladı.

Havaların soğumasıyla birlikte bedava kömür almak isteyen vatandaşlar, Seyhan Kaymakamlığı'nın Güney Sanayi Fabrikası'ndaki kömür dağıtım merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle kadınların kömür aldığı gözlenirken, çocukların da kuyrukta beklemesi dikkat çekti.

Yaşlı kadınlar ise, kuyrukta saatlerce beklemekten yorgun düşünce kaldırıma ya da görevliler tarafından verilen sandalyeye oturdu. Görevliler ile vatandaşlar arasında da zaman zaman tartışma da yaşandı.

Kuyrukta uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar, "Soğukta beklemek çok zor oluyor. Çocuklarımızı bırakacak yer olmadığı için onları da yanımızda getiriyoruz. Çok zor oluyor. Kuyruk çilesi bir türlü bitmiyor. Fakire bedava kömür verilmesi çok iyi, ama kuyrukta beklemek çok zor" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise, 30 bin aileye 15 bin ton kömür dağıtılacağını, izdiham yaşanmaması için sırayla yükleme yaptıklarını belirtti. Yetkililer, her aileye 500 kilo kömür verileceğini, yaklaşık 2 ay içinde yardımların tamamının dağıtılacağını da kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?