4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bedava uçurtma izdiham yarattı

Adana'da düzenlenen uçurtma şenliğinde izdiham yaşandı. Bedava dağıtılan uçurtmaları almak isteyen çocuklara büyüklerde katılınca çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen Uçurtma Şenliği Merkez Park'ta gerçekleştirildi.

Şenlikte, bir minibüsle bedava uçurtma dağıtılınca çocuklar izdihama neden oldu. Yaşanan izdiham nedeniyle minibüs sürücüsü kalabalığın bulunduğu yerden uzaklaşınca, çocuklar, aracın peşinden koşarak uçurtma almak istedi.

Bazı çocuklar düşme tehlikesine rağmen aracın arkasına asılarak uçurtma almayı denedi. Araç parktan ayrıldıktan sonra Kolbastı dansı ile çocukların dikkati çekilerek parkın diğer tarafında uçurtma dağıtılmak istendi. İlk önce çocuklar Kolbastı dansına yöneldi. Ancak uçurtma dağıtıldığını fark eden çocuklar, görevlinin etrafında toplandı.

Uçurtma almaya büyüklerde gelince izdiham yaşandı. 1 TL'lik uçurtmayı bedava almak için vatandaşlar adeta çocukların ezilmesine neden oldu. Ayaklar altında kalan
çocuklardan bazıları görevlilere sarılarak izdihamdan kurtulmaya çalıştı. Görevlilerden biri bazı çocukları ve velileri tartaklayarak izdihamdan kurtulmaya çalıştı. Bazı çocuklarda izdiham sırasında tartaklandığı için gözyaşlarına boğuldu.

İzdihamda tartaklanan ve gözyaşlarını tutamayan 8 yaşındaki Batuhan Gökçe, uçurtma alma sırasında bazı kişilerin üzerine düştüğünü ve kendisini ezdiğini bu nedenle ağladığını söyleyerek, "Dudağıma vurdular. Sonra yere düştüm" dedi.

Bir kız çocuğu ise uçurtma uçurtmaya geldiğini ancak tartaklandığını bu nedenle öğretmeninden yardım isteyerek kucağına atıldığını anlattı.

Uçurtma dağıtan görevli ise çocuklara uçurtmaları vermek istediğini ancak büyüklerin gelmesiyle ortalığın karıştığını, kendisinin de olay sırasında çocuklara değil büyüklere vurduğunu ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 18:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?