4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bekçileri bağlayıp gasp ettiler

Adana'da yaklaşık 10 kişiden oluşan gasp çetesi, hurda deposunda görevli 2 bekçiyi öldüresiye dövüp iple bağladıktan sonra hurda yüklü kamyoneti çaldı. İçindeki hurdaların boşaltıldığı kamyonet ise sulama kanalında bulundu.

Alınan bilgiye göre, gece 02.00 sıralarında Ova Mahallesi, Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan hurda deposuna gelen yaklaşık 10 kişilik gasp çetesi, depoda bekçilik yapan 67 yaşındaki Naif Kırpacık ve 41 yaşındaki Eyüp Avcı'ya saldırdı. 2 bekçiyi öldüresiye döven çete üyeleri, seslerini duyurmak isteyen bekçileri tamamen etkisiz hale getirip iple bağladılar.

Şahıslar depo içinde bulunan 01 JN 641 plakalı hurda yüklü kamyoneti alarak kaçtı. Şahıslar olay yerinden kaçmadan önce el ve ayaklarından iple bağladıkları bekçileri çözdükleri öğrenildi. Olayın üzerinden 1 saat geçtikten sonra kendilerine gelen bekçiler durumu polise bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, bekçilerin verdiği eşkal doğrultusunda şahısların yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

Polis ekiplerinin bir ihbarı değerlendirmesi üzerine gasp edilen kamyonet, Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalında bulundu. Kamyonet kasasındaki demir ve bakırdan oluşan hurdalar alındıktan sonra kamyonetin sulama kanalına sürüklendiği tespit edildi.

Sulama kanalına getirilen bekçi Eyüp Avcı, kamyonetin kendilerine ait olduğunu söyledi. Gömleğinde kan lekeleri olan Eyüp Avcı, elleri ve gözlerinin bağlandığını söyledi. Naif Kırpaçık isimli bekçi ise vücudundaki ağrılar sebebiyle oturduğu sandalyeden kalkamadı.

Terk edilmiş halde bulunan kamyonet, parmak izi çalışması yapılmak üzere sulama kanalından çıkarılarak emniyet otoparkına götürüldü. Olayda darp edilen bekçilerin durumlarının iyi olduğu bildirilirken, şahısların yakalanması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 10:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?