5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Bektaşiler'den 'Sivas' eylemi

Adana Alevi-Bektaşi Birlikleri, Sivas olaylarının 12. yılını, düzenledikleri eylemle protesto etti. Adana merkez Seyhan İlçesindeki İsmet İnönü Parkı'nda düzenlenen eyleme, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) il ve ilçe yöneticileri ile Adana Alevi-Bektaşi Birlikleri de destek verdi.

Grup adına bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkez Yöneticisi Metin Çelik, 12 yıl önce Sivas'ta gerici, şeriatçı ve faşist bir katliam yapıldığını, devletin ve güvenlik güçlerinin gözetiminde bu insanlık dışı katliamın hayata geçirildiğini söyledi.

İnancın, direncin ve bilincin simgesi olan Pir Sultan Abdal'ı, yaşadığı yer olan Sivas'ta anmak için giden, aydın, yazar, şair, sanatçı, ozan ve semahçılardan oluşan 33, ikisi de otel görevlisi olmak üzere 35 kişinin Madımak'ta yakılarak katledilişlerinin üzerinden 12 yıl geçtiğini, yangından 105 kişinin de yaralı kurtulduğunu belirten Metin Çelik, "Bugün bölgemizde ve ülkemizde yaşanan gelişmelere baktığımızda Sivas-Madımak Katliamı'nın anlamı daha da önem kazanmaktadır. Katliamı oluşturan zihniyet bütün kadroları ile iktidara taşınmıştır" dedi.

Çelik, Eğitim-Sen'in herkesin ana dilde öğrenim hakkını savunduğu için susturulduğunu, özgür bilim ve sanat üretilen üniversitelerin üzerindeki baskıların devam ettiğini, çağdaş, bilimsel, demokratik ve laik eğitim yerine zorunlu din dersi yetmiyor gibi uygulamalı din eğitimi ile eğitimin camilere ve mezarlıklara taşınarak, eğitim sisteminin dinselleştirildiğini de öne sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 17:07:42
Güncelleme :3 Temmuz 2005 Pazar 11:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?