2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bel-kart, YTL ile uyuma hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılması ve Yeni Türk Lirası’na geçilmesi nedeniyle beraberinde bazı değişiklikleri de getiriyor .

Belediye otobüslerinde kullanılan kontaksız kartlarda kod ayarlaması yapılacağının ifade edildiği basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: ’’Yeni Türk Lirası’na geçiş nedeniyle belediye otobüslerinde kullanılan kontaksız kartlar yeniden kodlandırılacak. Bu nedenle kontaksız kart sahipleri kontörü sıfırlandıktan sonra 23 Ekim 2004 Cumartesi (Yarın) gününden itibaren Büyükşehir Belediyesi arkasındaki Bel-Kart Merkezi ’ne gelerek kullandıkları kartları YTL ’ye uygun olarak yeniden kodlandırmaları gerekmektedir. YTL ’ye uygun hale getirilmeyen kartlara yeniden yükleme yapılmayacaktır.

Bu nedenle kontörü biten kart sahiplerinin, Bel-Kart Merkezi ’ne gelerek kartlarını yeniden kodlandırmaları zorunludur .Kontaksız kartlar , mevcut ve Yeni Türk Lirası’na uygun hale getirilirken, manyetik kartlar için böyle bir işlem söz konusu değildir.’’
adana
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 11:24:07
Güncelleme :28 Ekim 2004 Perşembe 11:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?