4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Belediye dikiyor vicdansızlar kırıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Kenan Evren Bulvarı’ndaki kaldırımlara dikilen ağaçların kendini bilmez kişilerce kırılması, vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre; Kenan Evren Bulvarı’nın batı cephesinde karo döşenmesinden sonra tamamlanan kaldırımlara dikilen ağaçlar, dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığında yetiştirilerek dikilen Gravilla türü 20 ağacın kırılması, çevrecilerin tepkisini çekti. 

“Bunu yapan insan olamaz” diyen çevreciler, “Büyükşehir Belediyesi, kenti daha da yeşillendirmeye çaba sarf ederken, vicdansız eller ağaçları tahrip ediyor. Kentli kültüründen yoksun insanların yaptığı ağaç katliamı hiçbir vicdana sığmaz” dediler.
Öte yandan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, kırılan ağaçların yerine yenilerinin zaman geçirilmeden dikileceğini ifade etti. Yetkililer, Kenan Evren Bulvarı’nın doğusundaki kaldırımlarda TEDAŞ’ın elektrik kablolarını yeraltına almasından sonra, burada da düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının yapılacağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 18:12:49
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 19:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?