3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Belediye İhtiyaçları Fuarı' açılıyor

Adana'da düzenlenecek olan 'Belediye İhtiyaçları Fuarı', 19 Kasım'da kapılarını açıyor.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi (ÇUFAŞ) ve TÜYAP işbirliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 19-22 Kasım 2008 tarihleri arasında Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Belediye İhtiyaçları Fuarı'nın, Türkiye'deki tüm belediyeler için önemli bir buluşma ortamı oluşturacağını söyledi.

Baş; peyzaj ve bahçe düzenlemesi, belediye ekipmanları, belediye taşıtları, kent mobilyaları ve açık alan mobilyalarının sergileneceği fuarın, Türkiye'deki bütün belediyelerin daha iyi belediyecilik hizmeti sunabilme yönündeki ihtiyaç ve çabalarının karşılanması yolunda son derece önemli bir platform oluşturacağını söyledi. Organizasyonun 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde düzenlenmesinden dolayı da ayrı bir anlam kazandığını kaydeden Baş, Adana'nın Ortadoğu'nun fuar merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

Şaban Baş, 79 yıllık bir aradan sonra 2004 yılında başlanan ve bu tarihten günümüze kadar 40'ı aşkın fuara ev sahipliği yapan Adana ve Çukurova'nın, 2009 yılında da fuarlar ve uluslararası etkinliklerle ulusal ve uluslararası platformlarda adından söz ettirmeyi sürdürerek yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olabilme hedefine doğru hızla ilerleyeceğini kaydetti.

2003 yılında ATO önderliğinde, "Her ay en az bir ihtisas fuarı düzenlenen bir kent; Adana" sloganıyla başlatılan çalışmaların hedefe ulaştığını belirten Baş, henüz 5 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen fuarların Adana'yı çekim merkezi haline getirdiğini belirtirken, "Kent ekonomisinde yarattığı katma değeri her geçen gün giderek yükselen fuarlarımız, Adana ekonomisinin gelişiminde bir milat olmuştur. Bu oluşumun temelinde Adana Ticaret Odamızın yatması ise bizim için çok önemli bir gurur kaynağıdır"
dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?