2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Belediye ile fırıncıların ekmek pazarlığı

Adana'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçede ekmeğin fiyatının çok yüksek olduğunu söyleyen ve belediyenin halk ekmeği üretmesini isteyen vatandaşların bu talebine alternatif çözümler üretmek için fırıncılarla bir araya geldi.

Fırıncılarla makamında bir araya gelen Sözlü, Adana’da ve çevre ilçelerde 250 gramlık halk ekmeğinin vatandaşa 30 YKr’ye satıldığını ve Ceyhan Belediyesi’ne de böyle bir teklif geldiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz 1999 yılından bu yana özel sektörün işine karışmamaya özen gösterdik. Hatta o dönemde sosyal tesis, sauna ve bir marketi Ceyhan Belediyesi işletiyordu. Biz bunların tamamının işletmesinden çekilerek, bazılarını kapattık, bazılarını da kiraya verdik. Ama son 3-4 aydır Ceyhanlı hemşehrilerimiz ucuz halk ekmeği üretilmesi konusunda bizden ısrarla talepte bulunmuşlardır. Biz de yaklaşık 1 aydan beri bu konuda araştırma ve incelemeler yaptık. Adana’dan bir firma 250 gram ekmeği Ceyhan Belediyesi lisansı altında 30 YKr’ye satışa sunabileceğini bildirdi" dedi.

Ceyhan’da 50 YKr’den satışa sunulan 250 gram ekmeğin vatandaşlar tarafından çok pahalı bulunduğuna dikkat çeken Sözlü, “Bize gelen bu teklifi Ceyhan’daki fırıncı esnafımıza sunuyoruz. Eğer Ceyhan’da günlük 30 bin adet çıkarmak kaydıyla 250 gram ekmeği 30 YKr’den satmayı uygun görürlerse Ceyhan’ın parası Ceyhan’da kalır. Öte yandan, vatandaş da ucuz ekmek yemiş olur” diye konuştu.

Sözlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de asgari ücretin altında çalışan ve evini zar zor geçindiren, hatta geçinemediği için bizlerden yardım talebinde bulunan vatandaşlarımız var. Bu insanlarımızın en azından ekmek alırken rahatlaması lazım. Ekmek temel ihtiyaçlarımızın başında geliyor. Herkes et ve balık yiyemeyebilir, ama ekmeksiz olmaz.”

Ceyhan Fırıncılar Odası Başkanı Hakan Koşmaz da, Ceyhan’da günde 70 bin ekmek satıldığını ifade ederek, “250 gram ekmeği 35 YKr’nin altında satarsak zarar etmiş oluruz. Belediyenin bu teklifini değerlendirip kararımızı bildireceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 12:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?