3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Belediye meclisi toplandı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yapımına 2005 yılında başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Karataş duble yolu için acilen yeni bir projeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayının ilk olağan toplantısını Başkan Aytaç Durak başkanlığında gerçekleştirdi. Durak, toplantıda yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm teşvik kapsamına alınan Karataş ilçesi ile Adana arasındaki duble yol çalışmalarına değinerek, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan istimlak sorununun ortadan kaldırılması için acilen bir projeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Durak, Karataş duble yolunun özellikle HiltonSA Kavşağı'ndan itibaren 1.5 kilometrelik bölümünde kamu ve özel kişilere ait olan arazilerin istimlak edilmesi için açılan davaların iptal edildiğini belirterek, "Karyolları'nın duble yol çalışması kamulaştırma engeli nedeniyle bir türlü bitmedi. İstimlak nedeniyle mahkeme tıkandı. Yüreğir Belediyesi istimlak için yeni bir proje gerektiğine inanıyor. Bu projeyi de kendi başına yapamayacağını ve Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerektiğini düşünerek Meclis'e bir teklifte bulunuyor. Yüreğir Belediyesi'nin bu kararı çok doğru. Karataş duble yolunun acilen bitmesi için yeni bir projeye ihtiyaç var" dedi.
Durak, ilçe belediye meclisi kararının görüşülmesine ait teklifin kısa sürede görüşülerek 1-2 ay içinde istimlak çalışmalarının başlaması ve duble yolun çok kısa sürede bitmesi gerektiğini vurguladı.

Durak, 3.5 ay sonra kapanacak olan ilk kademe belediyelerinin vatandaşa olan borçlarında sorun yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kademe belediyelerine yardım yapmasını içeren teklifin de ilgili komisyondan geçmesi gerektiğini ifade ederek, belediyelerin vatandaşla sorun yaşamaması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra aralarında Seyhan'ın Şambayadı köyü yakınlarına üniversite yapılmasını ve Akkapı Mahallesi'ne Akdeniz Anemisi Merkezi'nin kurulmasını içeren 14 teklif görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi.

14. gündem maddesi olan geçici işçilere vize işlemine ait teklif oy birliğiyle kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?