4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Belediye meclisinde gerginlik

BELEDİYE MECLİSİNDE “SEHİT, SAVAŞ” GERGİNLİĞİ

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi’nin Aralık ayı ikinci oturumu Başkan Azim Öztürk ile DTP’li Emine Kavak arasında başlayan, meclis üyelerinin de dahil olduğu “şehit ve savaş” gerginliğine sahne oldu.

Seyhan ilçe Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci oturumu Azim Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Kadir Karakuş, tekerlekli sandalye dağıtımında Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı’nın AK Parti İl Başkanlığı’nda resim vermesini eleştirdi, Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’nın Seymer mezunu kadınlara tahsis edilmesini istedi ve Adana için ortak hareket çağrısını yineledi.

CHP’li Üye Bekir Sıtkı Özer de, Başkan Azim Öztürk’ün Büyükşehir Belediye Meclisi’ne hiç katılmadığına dikkat çekerek “Seyhan Belediyesi’nin bütçesi görüşülüyor siz meclise gelmiyorsunuz. Oysa Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan her toplantıya katılıyor. Bu dikkat çekici devamsızlığınızın sebebini merak ediyorum” dedi.

Başkan Azim Öztürk, konuşmacılara teşekkür etti, eleştirilerini dikkate alacaklarını ifade ettikten sonra artan terör olayları ve son olarak Tokat’ta 7 askerin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Öztürk, “Şehitlerimizden ikisi Adanalı. Ama öncelikle hepsi Türkiyeli. Hamdolsun şehit olacak Mehmetlerimiz var. 70 Milyon da buna hazır. Eşkıya her zaman bozguna uğramıştır. Yine uğrayacaktır” dedi.

Bunun üzerine DTP’li üye Emine Kavak, oturduğu yerden Başkan Öztürk’e seslerekek “Sayın Başkan savaşın durmasını istemeniz gerekirken ölecek gençler var demeniz yanlış. Böyle konuşmanız doğru değil” diyerek tepki gösterdi.

Başkan Öztürk, Kavak’a “Evet. 70 milyonda o irade var. O yürek Türk milletinde var” cevabını verdi.

Başkanın bu sözleri meclis üyeleri tarafından alkışlandı. Bu arada Kavak’ın “Savaşın durmasını istemeniz gerekir” sözlerine meclis üyeleri de “Savaş değil, savaş yok” diye tepki gösterdiler.

Toplantıda Akkapı Mahallesi, Zeytinli Mahallesi ve Uçakalan Mahallesi’ndeki bazı alanların uygulama imar planlarına ilişkin komisyonlardan gelen ret raporları, söz konusu bölgelerin nazım imar planları Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan yeni düzenleme ihtiyacı sebebiyle komisyonlara geri gönderildi.

BELEDİYE MECLİSİNDE “SEHİT, SAVAŞ” GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 18:25:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 09:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?