4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Belediye Meclisi'nde komisyon seçimi

Adana'nın merkez ilçe Sarıçam Belediye Meclisi gündemli olarak ilk toplantısında meclis başkan vekillikleri, encümen ve komisyon seçimlerini yaptı.

Başkan Ahmet Zenbilci Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, 12 ayrı gündem maddesini yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından tamamladı.

Meclis açılışında gündem dışı söz alan AK Parti grubu sözcüsü Cabbar Konuk, geçmiş dönemde edindiği tecrübelere dayanarak Sarıçam’ın gelişmesi için çok önemli projeler uygulanmasını istedi. Bu amaçla yurt içi ve yurt dışından önemli buldukları projelerin Sarıçama getirilmesinin önemini anlattı.

MHP grubu adına da söz alan Ömer Seyfettin Turhan Sarıçam Belediyesinin olumlu yönde getireceği tekliflere destek olacaklarını söyledi.Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise Sarıçam’ın artık Sofuludan ibaret olmadığını hizmeti ilçeyi oluşturan tüm yerleşim yerlerine eşit götüreceklerini kaydetti. Zenbilci, bundan sonra Baklalı, Suluca, Kürkçüler ve İncirlik gibi ayrım yapılmaması gerektiğini bu yerlerin tamamının Sarıçam’a ait birer yerleşim birimi olduğunu vurgulayarak, “Nerede hangi hizmet eksikse biz o hizmetleri buralara götüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Daha sonra meclis başkan vekillikleri, katip üyelikler, encümen ve komisyon seçimi yapıldı. Bu seçime göre Başkan Vekilliklerine MHP grubundan Halil Türkmen, İbrahim Nuri Eğin, Katip Üyeliklere yine MHP grubundan Bilal Güngörmüş ile Vedat Cengiz seçildi.

Encümen üyeliklerine de MHP grubundan Ömer Keleş ile Ali Sunar seçildi. Daha sonra yapılan komisyon seçimlerinde ise şu isimler yer aldı: Plan ve Bütçe Komisyonu Ali Sunar, Vedat Cengiz, Mustafa Kebude, İmar Komisyonuna Bilal Gündoğmuş, Ertuğrul Aytekin, Cabbar Konuk, Sağlık ve Çevre Komisyonuna Bayram Eroğlu, Veysel Ünsal ve Kevser Yılmazcan, Kanunlar ve Kararlar Komisyonuna Bayram Sayar, Halil Türkmen ve Gülhan Kara, Spor ve Eğitim Komisyonuna da İbrahim Nuri Eğin, Vedat Ağaoğlu ile Asım Gül seçildi.

Ardından belediye birimlerini oluşturulması, norm kadronun birimlere tahsis edilmesi, zabıta tembih namesi , 2009 yılına ait gelir gider bütçesinin yapılması, bütçe kararnamesi, vergi resim harç ve ücret tarifesinin belirlenmesine ilişkin teklif maddeleri görüşülmek üzere komisyonlara sevk edildi.Meclis üyelerinin huzur hakkı ve Çukurova Belediyeler Birliğine üyelik ile burada temsil edilecek delegeler ise görüşülerek kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 13:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?