5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Belediye Meclisi'nde tartışma

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda, Yüreğir Belediyesi’nden gelen bir teklif, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) mensup Meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

Mustafa Tuncel başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunulan teklifte, Karşıyaka Mahallesi 5075 Ada 2 No’lu parselde bulunan ve daha önce Atakent Market Tanzim Satış Mağazası olarak kullanıldığı bildirilen binanın hizmet amaçlı kullanılmak üzere Yüreğir Belediyesi’ne tahsis süresinin uzatılması istendi.

Gündem maddesinde başka açıklama olmayınca bazı üyeler ayrıntı talebinde bulundu. Bir yetkili, ilgili yerin Yüreğir İmar İnşaat Ltd. tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Ancak AK Parti Seyhan Meclis Üyesi İlhan Çetinkaya, adı geçen yerden İmar İnşaat’ın daha önce başka bir yere taşındığını söyledi. Bunun üzerine bir başka Meclis Üyesi, 1996 yılında tahsis edilen bu yerde şimdi Yüreğir Belediyesi’nce sağlık kabinleri yapıldığını ve özel sektöre devredileceğini gündeme getirdi. Meclis üyelerinin kafalarını karıştıran iddialar ortamı gerdi. Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Okan Güçlü, AK Parti’li İlhan Çetinkaya’nın da dile getirdiği ayrıntı talebine öfkelendi ve "Neden Yüreğir’den gelen teklif sorgulanıyor?" diye çıkıştı. Bunun üzerine oturumu yöneten Mustafa Tuncel, Meclis üyelerinin tekliflerin içeriği hakkında bilgi isteme ve öğrenme hakkı bulunduğunu belirterek, Güçlü’nün itirazını eleştirdi. Tartışmalara Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Aytaç Bilgen de katılarak Güçlü’ye destek verdi.

Tartışmaların uzamasının ardından Mustafa Tuncel, teklifin 2 gün sonra gündeme alınmasını ve bu süre içinde üyelerin bilgi sahibi olmasını istedi. Bu talebe Aytaç Bilgen sinirlendi ve geri çekmeyeceklerini bildirdi. Tuncel, "Aceleniz nedir? Sizden 48 saat süre rica ediyoruz" dedi. Uzun süren tartışmalar, teklifin Plan Bütçe Sağlık ve Çevre Komisyonu’na havale edilmesi ile son buldu. Yaşanan gerginliği Mustafa Tuncel, "Meclis’in çoğunluğu AK Parti’li üyelerden oluşuyor. Bugüne kadar her teklife el kaldırılan bir Meclis görüntüsü vardı. Bu tartışmalar Meclis’i renklendirdi. Bu da demokratik bir görüntü" şeklinde değerlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 13:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?