4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Belediye Meclisi'nden ilk toplantı

Adana’nın yeni kurulan merkez Sarıçam ilçesi Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bir sonraki meclis gündemine ilişkin fikir alışveriş verişinde bulunulan tanışma amaçlı ilk toplantıda Başkan Ahmet Zenbilci, halkın iradesine saygılı duyduklarını belirterek “Birlikte kentimize en iyi hizmeti sunacağımıza inanıyorum” dedi.

Sarıçam ilçe Belediyesinin ilk kurucu meclisi olma özelliğini de taşıyan Belediye Meclisi divanı en genç üyeler Gökhan Özkök ve İsmet Savaş Şahin’den oluştu. Yoklamanın ardından saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Başkan Ahmet Zenbilci meclisin açış konuşmasını yaptı.

Geride kalan 29 Mart yerel seçimlerinde milletin bir karar verdiğini belirten Başkan Zenbilci, bu kararı herkesin saygıyla karşılaması gerektiğini söyledi. Milletin başkanlığı AK Parti’ye, meclis çoğunluğunu da MHP’ye verdiğine işaret eden Zenbilci şunları söyledi:

“Milletin verdiği bu karara saygımız sonsuz. Hepimizin amacı bu kente en iyi hizmeti yapmak. Kentimizi geliştirmek ve burada yaşayan vatanına milletine bağlı, ülke bütünlüğünü özümsemiş herkese hizmet amacındayız. 6 belde ve Yüreğir’e bağlı 3 mahallenin birleşmesinden oluşan Sarıçam ilçesinin geleceğini bu meclis yönlendirecek. Şehrin planlı ve imarlı bir şekilde gelişmesi bu meclisin yapacağı çalışma ile gerçekleşecek. Burada hepimize sorumluluklar düşüyor. Bu amaçla birlik beraberlik içinde el ele verip en iyi hizmetleri yapacağız.İçimizde belediyecilik bakımından deneyimli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanacağız. Biz de geride kalan beş yıllık süre içinde Sofulu Belediye Başkanlığı yaparak tecrübe kazandık.”

Yaklaşık bir buçuk saat süren meclis toplantısında üyeler söz alarak farklı konulara ilişkin düşüncelerini açıkladılar. Belediye meclisi pazartesi günü toplanarak başta ilçe belediyesinin yeni bütçesi olmak üzere bazı kararları alması bekleniyor.

İkisi bayan 25 üyeden oluşan meclisin 11 üyesi AK Parti’den, 14 üyesi de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) listesinden oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?