4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Belediye önünde yıkım eylemi

Adana'da, havalimanı genişleme sahası içine ev yapan Gülbahçesi Mahallesi sakinleri Seyhan Belediyesi'nın yıkım kararı almasını kınamak için belediye önünde eylem yaptı. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise "kaçak yapı babamın da olsa yıkarım" dedi.

Seyhan Belediyesi tarafından kaçak ev yaptıkları gerekçesiyle evleri yıkılacak olan Gülbahçes Mahallesi sakinleri belediye önüne gelerek eylem yaptı. Mahalle sakinlerinden Hikmet Can, Seyhan Belediyesi önünde toplanan eylemciler adına yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı mahallelerinde, vatandaşların geçimlerini güçlükle sağladığını ve imarsız bölgelerde ev yaparak yaşadıklarını kaydetti.

Adana'nın güney bölgesinin tüm mahallelerinin imarsız olduğunu iddia eden Can, "Kendilerine siyasi destek vermediğimiz belediye başkanları ve devlet yetkilileri bizleri cezalandırmak ve baskı altında tutmak için, böylesine vahim sonuçlar ve çatışmalar doğuracak yıkım kararını uygulamak istiyor. Başta Adana valisi olmak üzere, tüm belediye başkanlarını ve yetkilileri bu karardan dönmeye çağırıyoruz" dedi.

Güçlükle yaptıkları evlerinin yıkılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Can, "Türkiye'nin mevcut koşularında ne gideceğimiz bir yer ne de gücümüz kaldı. Bu durumun sorumlusu biz değil, oyumuzu almak için bizlere güven verip evlerimizin yapılmasının önünü açan Seyhan Belediyesi olmak üzere siyasi iktidardır" diye konuştu.

Pankartlar taşıyan ve sloganlar atan eylemciler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

"KAÇAK YAPI BABAMINDA OLSA YIKARIM"

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise eylemin ardından makamında yaptığı açıklamada, görevde bulundukları 6 yıldan bu yana çağdaş bir ilçe oluşturmak için çaba harcadıklarını, bu kapsamda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini belirtti.

Bu süre zarfında binlerce kaçak yapı tespit ettiklerini kaydeden Öztürk, "Biz vatandaşlarımızı mağdur etmemek için hemen yıkım yapmıyoruz, bize müracaat etmeye yönlendiriyoruz. Eğer yapı, mevzuata uygun hale getirilebilecekse getiriyoruz, getirilemiyorsa, hiç bir hesap yapmadan ve çıkar gözetmeden, nerede ve kaç katlı olduğuna bakmadan yıkımı gerçekleştiriyoruz. Biz geçmişte 17. katı bile yıktık. Kaçak yapı babamın bile olsa yıkarım. Bu hepimizin görevidır. Bunu başka yerlere çekmeye gerek yok" dedi.

Gülbahçesi Mahallesi'nde kaçak yapıların bulunduğu bölgenin, Adana Havalimanı genişleme sahası olduğunu belirten Öztürk, "Burada tespit edilen 35 kaçak yapı var. Biz kendilerini bölgeye ev yapmadan önce uyarmıştık. Kaçak yapılaşmaya, babamız olsa müsaade etmeyeceğiz. Basın açıklaması yaparken de konu, siyasi anlamda başka yerlere ve çekilmemelidir'' diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?