30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Belediye otobüsleri, tatilcileri taşıyacak

ADANA Büyükşehir Belediyesi, sıcak ve nemden kaçıp, kent dışına çıkan vatandaşların oy kullanmalarına yardımcı olmak için seçimin yapılacağı 22 Temmuz'da belediyeye ait klimalı otobüslerle ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Aytaç Durak, parti ayrımı gözetmeksizin yürütülecek çalışmada seçmenlerin ücretsiz gidiş ve dönüşlerinin sağlanacağını belirtti.

Belediyenin otobüsleri, sahil ilçesi Karataş ile Toros Dağları eteğindeki Pozantı İlçesi'ne, yine Toroslar'daki yaylalara ring seferi yapacak. Tatilci seçmenler, 06.30- 07.30 saatlerinde alınıp, oy kullanmalarının ardından 14.30'dan itibaren yine tatillerini geçirdikleri yerlere bırakılacak.

Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nda oluşturulan çalışma grubuna siyasi partiler ve vatandaşların yaptığı başvuru üzerine düzenlenen otobüs seferleri kapsamında, tatilciler Karataş'ta belediye binası önünden, Pozantı'da ilçe merkezinden, Kamışlı, Fındıklı ve Alpu yaylalarından, Akçatekir Beldesi'nde Akça Mahallesi Han önü, Esentepe Mahallesi mezarlık durağı, Çarşı Baba market durağı, Büyüktekir Belediyesi önü, Küçüktekir Merkez Cami önü, Hacılar ve Üçoluk Mahalleleri pazaryeri ve köprübaşından, Bürücek'te Çarşı ve Çağsak'tan, Karaisalı İlçesi'nde Kızıldağ ve Meydan yaylalarında ise merkezden alınacak. Oy kullanma işlemi sonrası tatilciler alındıkları bu yerlere bırakılacak.

Tamamı klimalı 159 otobüsü bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi, tatil yörelerine saatte 1 otobüs kalkabilecek şekilde düzenleme yapacak. Birçok kişinin kendi özel aracı bulunduğu için aracı bulunmayan seçmenleri taşımaya yönelik düzenleme, özellikle seçmeni oy kullanmaya teşvik amacıyla yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Aytaç Durak, parti ayrımı gözetmeksizin yürütülecek çalışmada seçmenlerin ücretsiz gidiş ve dönüşlerinin sağlanacağını belirtip, "Yaylalarda ve yazlıklarda olan Adanalıları seçim günü kente taşımak için Karataş, Pozantı ve Karaisalı'dan otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Hemşehrilerimiz organize ettiğimiz araçlarla Adana'ya gelebilecek ve oylarını kullandıktan sonra alındıkları yerlere tekrar taşınacak. Organizeye katılmaları için tüm siyasi parti yetkililerine çağrıda bulunduk. Amacımız genel seçimde katılımın fazla olmasını sağlamaktır" dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 12:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EDA BAĞLI IP: 88.227.133.xxx Tarih : 22.07.2007 21:45:13
155 numaralı belediye otobüslerinin daha sık geçmesini istiyoruz her yere her yerden otobüs var. fakat mavi bulvarda belediye otobüsleri çok az sagdece 155 165 141 numaralar var diger yerlerde otobüsler istiyoruz saygılar...