3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Belediye TOKİ konutlarına taşınıyor

Adana'nın merkez ilçe Yüreğir Belediyesi, yeni binasına planlanan sürede geçemeyince TOKİ konutlarına taşınma kararı aldı.

Belediye hizmet binasının arsasını otel yapmak üzere satın alan ve bir de protokol yapan iş adamı, belediye birimleri taşınmadan alana şantiyesini kurarak otel inşaatı çalışmalarına başladı. Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, "Verdiğimiz sözden dönmeyiz. Bunun için gerekirse çadırda bile hizmet veririz" dedi.

Yüreğir Belediyesi'nin hizmet verdiği bina ve arsası yaklaşık 20 milyon YTL'ye 5 yıldızlı otel yapımı için Adalı ailesine satıldı. Otel yapacak Adalı ailesi ile yapılan protokol gereğince Yüreğir Belediyesi Temmuz ayı itibari ile yeni hizmet binasına geçecek, otel inşaatı da aynı tarihle başlayacaktı. Ancak belediyenin yeni hizmet binası beklenen tarihte tamamlanamadı. Bu arada Seyhan Nehri kıyısına 5 yıldızlı oteli biran önce inşa etmek için sabırsızlanan Adalılar, yapılan protokol gereği taşınmasını bile beklemeden belediye binası yanına şantiyelerini kurdu.

Yapılan protokole sadık kalan Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, "Gerekirse çadırda bile hizmete devam ederiz" diyerek geçici olarak tahsis edilen TOKİ evlerine taşınma kararı aldı. Ancak, sözkonusu konutlarla hizmet verebilmek için, elektrik, su abonelikleri, telefon ve internet dahil standart teknik altyapı da henüz tamamlanamadı.

TOKİ konutlarına henüz iskan izninin alınmadığı için elektrik ve su aboneliğinin de henüz bulunmadığı bildirildi. Bu sebeple geçici hizmet binalarına taşınma çalışmalarında sıkıntı yaşandığı ve bu işleminde gecikmeli olarak gerçekleşebileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 11:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?