3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Belediyeden 2 bin kişiye iftar yemeği

Adana'da, Seyhan Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her gün 2 bin kişiye iftar yemeği verileceği bildirildi.

Seyhan Belediyesi'nin bu yıl 5.'sini düzenlediği "Geleneksel Ramazan Etkinlikleri" Toros Mahallesi Hayal Dünyası'nda; havai fişek gösterisi, sema gösterisi ve Bedirhan Gökçe'nin şiir dinletisiyle başlarken, belediye, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar çadırları kurdu. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nin hemen yanına kurulan iftar çadırında her gün bin Adanalı iftarını açacak. İftar çadırında ikram edilen yemeklerin bedeli her gün bir hayırsever tarafından karşılanacak.

Bu arada, eski bakımyurdunda da her gün 500 kişiye yemek dağıtımı yapılırken, dağıtım, saat 15.30'da başlıyor. Belediye ayrıca, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bahçesinde hasta yakınlarına iftar yemeği dağıtımını bu yıl da sürdürüyor. Hastane bahçesindeki Seyhan Belediyesi İftar Çadırı’nda da her gün 500 kişiye iftar yemeği veriliyor.

Öte yandan, Hayal Dünyası'nda başlayan etkinlikler, 29 Eylül akşamına kadar aralıksız devam edecek. Türk halk müziğinin sevilen ismi Orhan Hakalmaz 3 Eylül Çarşamba akşamı konser verecek. Hakalmaz konseri öncesinde çocuklar için geleneksel gölge oyunu Hacivat ile Karagöz gösterisi Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye konulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 12:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?