2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Belediyeden 22 milyon YTL'lik faiz affı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, 10 bin su abonesini kapsayan 55 milyon YTL'lik su borcunun ana parasının ödenmesi durumunda 22 milyon YTL'lik faiz affı teklifini kabul etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantılarının sonuncusunu bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak başkanlığında tiyatro salonunda gerçekleştirdi. Meclis 3 gündem maddesini görüşürken, 1. madde oy çokluğuyla, 2 ve 3. maddeler oybirliğiyle kabul edildi.

Oturumun ardından meclis, ASKİ Genel Kurulu'na ait 5 gündem maddesini görüştü. Çatalan İçme Suyu'ndan şişe suyu oluşturma, yurt içi ve yurt dışında satmayla ilgili teklif, daha detaylı görüşülmek üzere tekrar komisyona gönderildi.

Gündemin 3. maddesinde ise su tahsilatı ve alacaklarını hızlandırmak için yapılacak teklif görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, insanların elektriksiz yaşayabileceğini, ancak susuz yaşayamayacağını belirterek, "ASKİ ile TEDAŞ tahsilatta farklı uygulamalara gidiyor. TEDAŞ, vatandaşlar faturayı ödemediği takdirde direkt elektriğini kesiyor. Ancak biz böyle yapmıyoruz. Çünkü çok fakir vatandaşlar var. Bunlar fatura öderken çok zorluk çekebiliyor" dedi.

Faturaları faiziyle birlikte mahkeme yoluyla tahsil etme yoluna gittiklerini, ancak vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla ana parasını ödeyen vatandaşlara faiz indirimi yapmak için meclise teklif sunduklarını belirten Durak, şunları kaydetti:
"Adana'da 10 bin vatandaşın 55 milyon YTL borcu var. Bunun 22 milyon YTL'si faiz. Biz mahkemeye gitmeden sadece ana parayı vatandaşa ister taksitle ister direkt ana parayı ödemesi karşılığında faizi silme imkanı sunacağız. Bu sayede hem vatandaş mağdur olmayacak hem de ASKİ'nin tahsilatı artmış olacak."

Durak'ın konuşmasının ardından su faturalarıyla ilgili teklif mecliste oybirliğiyle kabul edilerek, gecikmiş su faturalarına faiz affı getirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 13:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?