2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Belediyeden emlak ve ÇTV uyarısı!

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi, emlak ve iş yeri çevre temizlik vergilerinin (ÇTV) ikinci taksidinin Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerektiğini bildirdi.

Yüreğir Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Tuncay Metin, yaptığı açıklamada, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu ve 5393 sayılı Belediyeler Kanunu gereğince belediye mücavir alanı içerisinde bulunan tüm evlerin ve işletmelerin, emlak ve çevre temizlik vergileri ile ilan ve reklam vergilerini ödemesi gerektiğini belirtti.

Ödenen her verginin vatandaşa hizmet olarak geri döndüğünü belirten Metin, "Vatandaşlarımız ödemedikleri, ödeme dönemi geçmiş emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi için gecikme cezasına maruz kalırlar. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve gecikme cezası ödememeleri için vergilerini bir an önce yatırmaları kendi menfaatlerine olacaktır" dedi.

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergilerinin ikinci taksidinin Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerektiğini hatırlatan Metin, şunları kaydetti:
"Ödenmeyen vergiler için belediye kanuni işlem başlatmak zorundadır. Bizler vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?