3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Belediyeden ücretsiz yüzme kursu

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, 3 yıl önce başlattıkları ücretsiz yüzme kursları sayesinde, sulama kanallarında boğulan çocuk sayısında azalma olduğunu söyledi.

Öztürk, Toros Mahallesi'nde bulunan Hayal Dünyası bünyesindeki açık olimpik yüzme havuzunda verilen ücretsiz yüzme kurslarının ikinci etap sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Adana'nın çok sıcak olması ve şehrin içinden 3 tane DSİ'ye ait sulama kanalı geçmesinden dolayı çok tehlikeli bir şehir olduğunu ifade etti.

Öztürk, 3 yıldır çocuklara ücretsiz kurs verdiklerini, 2 dönemde 20 bin çocuğa ücretsiz kurs vererek, küçük yaşta yüzme öğrenme imkanı sunduklarını belirterek, "Adana'da özellikle yaz aylarında çocuklar serinlemek için sulama kanalına giriyor. Bunun önüne geçmek, en azından yüzme öğretmek için kolları sıvadık ve başarılı olduk. Emniyetle yaptığımız araştırmada ücretsiz kurslar başlamadan önce her gün çok sayıda çocuk sulama kanalında boğulurken, artık bu sayı çok aza indi. Her sulama kanalına bir polis ya da zabıta dikemeyiz, ama çocuklara yüzme öğretirsek anaların yüreği yanmaz" dedi.

Ücretsiz kurslarla, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 7-14 yaş arasında 10 bin çocuğa yüzme öğretmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Öztürk, şunları kaydetti:
"Bu yıl ilk etapta 2-13 Haziran tarihleri arasında 360 çocuğa, 17 Haziran'da başlayan ikinci etap ücretsiz yüzme kursunda da 360 olmak üzere 720 çocuğa yüzme öğrettik. Çocuklara 20 uzman beden eğitimi öğretmeni yüzme öğretiyor. Temel yüzme eğitimi 3 hafta boyunca ve 12 saat sürüyor. İki ayrı grupta yapılan çalışmada ilk grup Pazartesi, Çarşamba ve Cuma, ikinci grup Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri eğitim alıyor. Gün içinde 5 ayrı eğitim seansı düzenleniyor ve her seansta talebe göre 150 ila 160 arasında öğrenci eğitime alınıyor."

Öztürk, 3. dönemin sonunda 30 bin çocuğa ücretsiz yüzme öğretmiş olacaklarını vurguladı. Öztürk, konuşmasının ardından, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem IP: 88.247.190.xxx Tarih : 16.10.2009 12:17:54

cok guzel konuya parmak basmışsınız da keske yas sınırı koymasaydınız :d