4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Belediyeler fuarda buluştu

Adana'da, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık AŞ (ÇUFAŞ) ve TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ işbirliğinde düzenlenen "Adana 3. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı" açıldı.

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Adana'da yılın ilk yarısında 12 sektörel fuar düzenlediklerini söyledi. Bu fuarlara toplam 800'ü aşkın firmanın katıldığını, fuarları 300 binin üzerinde ziyaretçinin gezdiğini belirten Ersözlü, "Bu fuarlarımızla 500 milyon TL'lik ticaret hacmi yarattık. Önümüzdeki dönemlerde de Adana ve bölge ekonomisine olumlu katkılarda bulunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri "Adana 3. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı"na 10 ülkeden 100'e yakın firmanın katıldığını, fuarı alanında bölgenin tek fuarı olması nedeniyle önemli gördüklerini ifade eden Ersözlü, fuara Çukurova Belediyeler Birliği'ne üye belediyeler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Fuara Makedonya, Pakistan, Kosova ve İran'dan belediye başkanlarının katıldığını bildiren Ersözlü, ayrıca Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya'dan seçilmiş şehirlerden gelen belediye başkan ve yetkililerini de fuar sürecince ağırlayacaklarını söyledi. Ersözlü, "Fuarımızla katılımcı ve ziyaretçilere, yerel yönetimlerin halka hizmet götürürken ihtiyaç duydukları ekipmanları, malzemeleri ve hizmetleri topluca görme fırsatı sağlayacağız" dedi.

Ersözlü, geçen yıl 2'incisini düzenledikleri fuarı yurtiçi ve yurtdışından toplam 12 binin üzerinde ziyaretçinin gezdiğini hatırlattı. Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Makedonya eski Devlet Bakanı Adnan Kahili'nin de birer konuşma yaptığı açılış töreninde, daha sonra standlar gezildi. Fuar, 3 Ekim'e kadar açık kalacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 17:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?