4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Belediyenin borcu 7.5 milyon TL

Adana’nın gözde yaylalık beldelerinden Akçatekir’de Belediyesi'nin 7.5 milyon liralık borçlu olduğu bildirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Başkan seçilen Mehmet Kılınçkaya, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) basın toplantısı düzenledi. Belde hakkında bilgiler veren Kılınçkaya; resmi rakamlara göre belde nüfusunun 4 bin 406 olduğunu, 18 bin civarında konutun yer aldığı beldede yaz aylarındaki nüfusun 200 bine ulaştığını söyledi.

Kılınçkaya, "Akçatekir Belediyesi, 5.7 milyon lirası İller Bankası ve TEDAŞ’a olmak üzere değişik kurum ve piyasaya 7.5 milyon lira borçlu görünüyor. Belediyenin 11’i memur, toplam 40 kişiyle hizmet verdiği beldede bin sokaktan sadece 50’si parke taş döşeli. Kılınçkaya, belediyenin 2 damperli kamyon, 4 traktör, bir adet çöp aracı, bir adet vidanjör, bir adet arazöz, bir adet binek aracı bulunduğunu ve bir çoğunun arızalı, kullanılamaz halde olduğunu belirterek, bunların bir kısmını hurdaya çıkarılacağını bildirdi.

Mevcut borçlar ve imkansızlıklarla halkın taleplerinin karşılanmasındaki güçlüklere dikkat çeken MHP’li Başkan Mehmet Kılınçkaya, hizmet verebilecek bir itfaiye aracı, bir ambulans, yol bakım ve onarımını yapacak iş makinaları başta olmak üzere bir çok gereksinim bulunduğunu anlattı.

Kılınçkaya, belediyenin işlev ve konumunun ne kış aylarındaki ne de yaz aylarındaki nüfus gerçekleriyle örtüşmediğini, yeni dönemde değişken nüfus potansiyelinin ihtiyaçlarını gözeten bir yaklaşım içinde olacaklarını ifade ederek, “Her şeye rağmen mazeret üretmeye değil hizmet üretmeye geldik. Halkımızın da desteğiyle bunda kararlıyız” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?