3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Belediyeye dev yolsuzluk vurgunu

Adana'da, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni eski Yakapınar Belediye Başkanı O.K. ve DTP'li Yakapınar Belediye Başkan Vekili B.A.'nın da bulunduğu 20 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nca yaklaşık 1 yıldır sürdürülen istihbari çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, organize suç örgütü kurarak; "belediye ihale ve mal alımlarında yolsuzluk yaptıkları, usulsüz fatura temin ederek KDV'sini şirketlere ödeyip, kalan kısmını aralarında paylaştıkları, Eski Misis Mahallesi 1. derece SİT alanı içerisindeki Antik Misis Kenti'nde kaçak yapılaşmaya göz yumarak SİT alanının talan edilmesine yol açtıkları, kaçak yapılar hakkında işlem yapmayarak kendilerine ve yandaşlarına haksız menfaat sağladıkları, gitmedikleri halde il dışı görev parası aldıkları, belediyeye hibe edilen araçları satın alınmış gibi gösterdikleri" iddiasıyla gözaltına alınan örgüt lideri Yakapınar Belediye Başkan Vekili B.A. ve eski Yakapınar Belediye Başkanı O.K. ile örgüt üyeleri M.C., İ.T., G.K., M.A.T., H.Ö., H.S., Y.K., H.B., S.A., İ.A., N.Ş., S.A., A.A., M.Ş.E., N.T., N.A., M.Y. ve M.N. Adana Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Belediyeyi toplamda 1 milyon YTL'yi aşkın zarara uğrattıkları belirtilen 2'si kadın 20 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere tekrar İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Jandarma ekiplerince 24 ayrı ev ve iş yerine düzenlenen operasyonda; 3 tabanca, 432 tabanca fişeği, 12 sikke, 2 hesap cüzdanı, 1 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar, 35 CD ile 10 klasör muhtelif fatura ve evrak ele geçirilmişti.
Şüphelilerin, tahkikat evraklarıyla birlikte Pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmeleri bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?