29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

‘Beni aldattığını düşündüğüm için öldürdüm’’

ADANA'da nikahsız eşi 17 yaşındaki Oya Can'ı, 7 aylık oğlu Feritcan'ın gözleri önünde bıçaklayarak öldüren taksici 24 yaşındaki Halil İbrahim Uçan, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Uçan, ilk duruşmada, Can'ı kendisini aldattığı şüphesiyle öldürdüğünü söyledi.

Oya Can, 2 yıl önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi iken tanıştığı uyuşturucu madde bağımlısı ve hırsızlıktan sabıkalı Halil İbrahim Uçan ile arkadaşlık yapmaya başladı. Ailesinin izin vermemesi üzerine okulunu da yarıda bırakan Can, Uçan ile 1.5 yıl önce kaçtı. Düğün yapan çift, kızın yaşının küçük olması nedeniyle nikahsız yaşamaya başladı, bu beraberliklerinden şu an 9 aylık olan ‘Feritcan’ adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi.

Uçan, 21 Mayıs'ta, kendisini aldattığı iddiasıyla eşini, o tarihte 7 aylık olan oğulları Feritcan'ın gözleri önünde dövdükten sonra 5 yerinden bıçaklayarak öldürdü

Kaçtıktan bir hafta sonra Diyarbakır'da yakalanıp tutuklanan Uçan, Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Öldürülen Can'ın annesi ve kardeşlerinin de katıldığı duruşmada Uçan, nikahsız eşi Can'ı kendisini aldattığından şüphelendiği için öldürdüğünü iddia ederek, “Olay günü alkol almıştım. Evin önüne geldiğimde yüzünü göremediğim bir kişinin kaçtığını gördüm. Eşime sorduğumda, ‘Ne yapacaksın şerefsiz?’ dedi. Tartışırken bıçakladım. Eşimin daha önce beni aldatmaya yönelik hareketi olmadı. Ancak, şüpheleniyordum” diye kendini savundu.

Öldürülen Can'ın annesi 41 yaşındaki Saniye Can, kardeşleri 26 yaşındaki Pınar ve 19 yaşındaki Emrah da, sanıktan şikayetçi olup, en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

DHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2007 Cumartesi 12:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?