4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Beraber okul boyadılar

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Kaymakam Gürbüz Karakuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerle birlikte okul boyadı.


Dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallede 18 yıldır eğitim veren 780 öğrenci kapasiteli Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nun iç ve dış cephesi, Okul Aile Birliği Başkanı Celal Altuğ tarafından temin edilen 200 kilo boya ile boyandı. Okulun boyanmasına Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, Okul Müdürü Nusret Oral, öğretmen ve öğrenciler ile okul aile birliği üyeleri de katkıda bulundu.
Boya fırçasını eline alan Kaymakam Karakuş, "Eğitime katkı herkesin bir fırça darbesi sağlamasıyla olur. Sağlanan maddi ve manevi katkılar sayesinde öğretmen ve öğrencilerin moral motivasyonu artmış olur. Böylelikle eğitimde kalite yükselir, sahiplik bilinci de gelişir. Gelişmiş ülkelerde eğitim konusu içselleştiğinden dolayı, bireyler okullarını hobi olarak kendileri boyuyor" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise, amaçlarının Ceyhan'daki okulları her yönüyle eğitime hazır hale getirmek olduğunu belirterek, "Okulumuzda daha çok dar gelirli ailelerin çocukları eğitim almaktadır. Bundan dolayı çeşitli sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Okul aile birliği başkanımızla birlikte kendilerinin temin ettiği boya ile öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte okulumuzu boyuyoruz. Aynı zamanda eğitim kalitesini yükselten öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisini de daha güçlü hale getirmiş
oluyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 17:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?