2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Berivan'ın okul sevinci

Adana'da babası bel ve mide fıtığına yakalanınca 3 kardeşiyle birlikte okulu bırakmak zorunda kalan ilköğretim öğrencisi Berivan Demir'e sahip çıkan Vali İlhan Atış, Berivan'ın okula kaldığı yerden devam etmesini sağladı.

Türkiye genelinde çeşitli sebeplerle eğitimlerini yarıda bırakan binlerce öğrenci "Haydi Kızlar Okula", "Tarladan Okula" ve "Pamuk Kadar Beyaz Bir Gelecek" kampanyalarıyla tekrar okula kazandırılırken, bazı öğrenciler halen maddi imkansızlıklar nedeniyle okullarına devam edemiyorlar. Gülbahçesi Mahallesi'nde ikamet eden Demir ailesinin 5 çocuğundan en büyüğü olan 15 yaşındaki Berivan Demir de, imkansızlıklar yüzünden 3 kardeşiyle birlikte eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı.

Başarılı bir eğitim yılının ardından 8. sınıfa geçen Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu öğrencisi Berivan'ın bel ve mide fıtığına yakalanan babası Mehmet Demir (55) çalışamayacak duruma gelince, ailesinin bütün yükü üzerine bindi. Okul yerine tarlaya gitmek zorunda kalan Berivan, 20 YTL yevmiyeyle pamuk tarlalarında çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştı.

Berivan Demir'in gözyaşları içinde okul yerine tarlaya gitmek zorunda kalmasını anlatması üzerine Adana Valisi İlhan Atış harekete geçti. Vali Atış, Seyhan Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği talimatla Berivan'ın bütün masraflarının karşılanmasını sağladı. Berivan Demir ve 3 kardeşine çanta, defter, önlük ve ayakkabı verilerek, tarladan okula dönmesi sağlandı.

Yoksulluk nedeniyle 3 kardeşiyle birlikte kendisinin de bu yıl okula devam edemediğini, ancak valiliğin kendilerine sahip çıkarak tarla yerine okula başladığını belirten Berivan, babasının kendilerini okula göndermek istediğini, ancak maddi durumlarının buna imkan vermediğini söyledi. Babası hastalanınca ailenin bütün yükünün annesi ile kendisinin üzerine bindiğini ifade eden Berivan, "20 YTL yevmiyeyle tarlada çalışıyordum. Aileme bakmak zorundayım, ama okumak istiyordum. Vali baba bu isteğime kulak verdi. Devletime ve vali babaya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Okuyup doktor olmak istediğini ifade eden Berivan, "Beni tarladan alarak tekrar okula kazandırdılar. Ben okuyup ileride doktor olmak istiyorum. Buradan bütün babalara sesleniyorum. Özellikle kızlarınızı mutlaka okutun. Kızlar cahil kalmasın. Kimse arkadaşı okula giderken tarlaya gitmek zorunda kalmasın" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 11:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?