29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Beş çocuğa Bakan sahip çıktı

Adana'da uyuşturucu parası vermediği iddiasıyla kocası tarafından sırtından bıçaklanan kadının ortada kalan 5 çocuğuna Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik sahip çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Münevver Adıbelli (35), 1996 yılında henüz 15 yaşındayken ailesinin zorlamasıyla amcasının oğlu Mikail Adıbelli (35) ile resmi nikahsız olarak evlendi. İzmir'e yerleşen çiftin 5 yıl içinde Özge, Özgür, Yusuf ve Azat adını verdikleri 4 çocukları oldu. Münevver Adıbelli, 5. çocuğuna hamileyken eşinden ayrılıp Adana'ya döndü. Leyla adını verdikleri bebeğini babasının Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evinde dünyaya getiren Münevver Adıbelli, ailesiyle birlikte yaşamını sürdürürken kocası Mikail Adıbelli'de Adana'ya gelerek akrabalarının yanında kalmaya başladı. İddiaya göre, Mikail Adıbelli, barışmak için gittiği evde ayrı yaşadığı eşinden uyuşturucu parası isteyerek tehdit etti. Mikail Adıbelli, bunun üzerine tartıştığı Münevver Adıbelli'yi sırtından bıçaklayarak yaraladı. Yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan ve çalıştığı konfeksiyon atölyesinden ayrılmak zorunda kalan Münevver Adıbelli, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 5 çocuğunu da maddi imkansızlık yüzünden okula gönderemedi.

Ailenin durumunu öğrenen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar'a çocukların masraflarının karşılanıp okula gönderilmesi talimatını verdi. Gülsar, bugün evinde görüştüğü Münevver Adıbelli'ye Bakan Çelik'in selamlarını ileterek, "Bakanımız Çelik bana talimat verdi. Çocukların bütün masraflarını biz karşılayacağız. Çocuklar mahallede bulunan 80. Yıl İlköğretim Okulu'na tekrar başlayacak. Çocuklar eğitimsiz kalmayacak" dedi. Münevver Adıbelli de Bakan Çelik'e teşekkür ettiğini belirterek, fakirlikten dolayı çocuklarının geleceğinin kararmaması gerektiğini söyledi. Kocasının 5 çocuğuyla kendisini yüzüstü bıraktığını ve babasının evinde sığıntı gibi yaşadığını anlatan Adıbelli, "Kocam bana gün yüzü göstermedi. Çocuklarım onun yüzünden eğitim bile alamıyor. Beni bıçaklamadan önce çalışıp çocuklarımı okula gönderebiliyordum ama artık gönderemiyorum. Çocuklarımın okul ihtiyacı dışında onlara ekmek bile alamıyorum. Kış günü çocuklarımın ayağına giyeceği bir çorabı bile yok" diye konuştu.

Çocuklarından Yusuf, annesini bıçakladığını söylediği babasını kendilerine kötü davrandığını belirterek, "Tekrar okula gideceğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu. Çocuklar daha sonra anneleriyle birlikte işlemlerinin yapılması için 80. Yıl İlköğretim Okulu'na gitti.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 15:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?