4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Beş milyon dolarlık yatırım

Adanalı dört iş adamının ortaklığındaki GÇS Metal A.Ş. tarafından Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde beş milyon dolara kurulan sanayi binalarının çatı ve cephe malzemelerinin üretildiği tesisin açılışı yapıldı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, açılışta yaptığı konuşmada, kurulan bu tür fabrikaların ve açılışların ciddi anlamda moral kaynağı olduğunu belirterek, "Çok ciddi bir girişimcilik örneği. Şirket ortaklarının rahatları yerindeyken böyle bir ortamda risk alarak istihdam sağlıyor, ihracat yapıyorlar. Bize gurur veren bir başka özelliği ise üretiminin yüzde 50'sini ihraç ediyor olması" dedi.

Özgümüş, firmaları yatırıma teşvik ederken, Adana'nın, Kahramanmaraş'ın, Malatya'nın pazarını paylaşmak yerine başka ülkelerin pazarından pay almaya yönlendirdiklerini belirterek "Bu anlamda ülkemizdeki iç pazarı paylaşmak yerine yurt dışındaki pazarlardan pay aldığı için çok başarılı buluyor tebrik ediyorum" diye konuştu.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Adana Defterdarı Tamer Utkucu ile şirket bayilerinin katıldığı törenle faaliyete geçen poliüretan dolgulu sandviç panel tesisi, beş milyon dolar harcama ile kuruldu. Üç vardiya halinde üretimin gerçekleştiği tesiste 70 kişiye iş imkanı sağlandı.

Şirket ortakları Hüsnü Şimşek, Çetin Sönmez, Osman Güvendik ve Melih Pulluoğlu, 2009 yılı için hedefledikleri 60 milyon dolarlık üretimin yüzde 50'sini ihraç edeceklerini belirtti. Alıcı ülkeler arasında Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Ermenistan, Ukrayna, Mısır, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Bulgaristan yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 11:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?