1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Beşik gaspı davasında karar

BEBEK BEŞİĞİ GASPI DAVASINDA KARAR

Adana'da bir işyerinden bebek beşiği gasp etmekten15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 2 şahıs, 15'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir işyerinden bebek beşiği gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 38 yaşındaki Mehmet T. ile 31 yaşındaki Yusuf K., duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Arkadaşıyla gezerken yaşlı bir adamın beşiği taşımaları için kendilerinden yardım istediğini iddia eden Mehmet T., "Biz de yardım amacıyla beşiği alıp iş hanının önüne götürmek istedik. Bu sırada işyeri sahipleri bizi suçladı. Ben de bunun üzerine bıçağımı çıkarıp korkutmak istedim. Biri sırtıma vurunca da kaçtım" dedi.

Sanık Yunus K. da savunmasında, olayın arkadaşının anlattığı şekilde olduğunu belirterek, suçsuz olduklarını söyledi.

Müşteki Hasan Güven ise sanıklardan şikayetçi olmadığını belirterek, "Beşiği aldıklarını görünce peşlerinden gidip nereye götürdüklerini sordum. Sanık Mehmet T., yaşlı adama yardım etmek için taşıdıklarını söyledi. Yaşlı adamı göstermesini isteyince de bıçağını çekip bağırdı. Bunun üzerine korktum. Daha sonra polis gelip sanıkları yakaladı" dedi.

Mahkeme heyeti, 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıkları suçun teşebbüs aşamasında kalmasını göz önünde bulundurarak 15'er ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Mehmet T.'ye bıçak çekmesinden dolayı ayrıca 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Olay, Kocavezir İş Merkezi'nde 13 Ocak 2011 günü meydana geldi. İddiaya göre iki sanık, Yahya Anar'a ait işyerinin önüne giderek, kapının önünde paketlenmiş halde sergilenen bebek beşiğini alıp kaçmaya çalıştı. İşyeri sahibi Anar ve iş merkezindeki esnaflar, iş merkezi çıkışında kıstırdıkları Mehmet T. ve Yunus K.'yı yakalamak isterken Mehmet T. cebinden çıkardığı bıçağı rastgele sallayarak kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen polis, her iki zanlıyı da etkisiz hale getirdi.

Tutuklanan sanıklar hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 14:12:05
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 18:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?